Ξημερώνει πάλι - Γιώργος Μαζωνάκης *

Thread: Ξημερώνει πάλι - Γιώργος Μαζωνάκης *

Tags: None
  1. dya said:

Default Ξημερώνει πάλι - Γιώργος Μαζωνάκης *

Back again! Thank you for helping me so far. I've found the translations for the others songs in my previous topic, but now I have another one

Ξημερώνει πάλι

Ξημερώνει πάλι, με αδειανό κεφάλι
    Απ' το αλκοόλ είμαι πάλι γκολ, είμαι μαύρο χάλι
    Ξημερώνει η μέρα, λόγια στον αέρα
    ʼλλο ένα πρωί στην παλιοζωή ποιος θα φάει τη σφαίρα.

Ξημερώνει πάλι, σκέτη παραζάλη
    Σπάει ο τσαμπουκάς, όλα είναι κάς, μπρος περνάν κι οι άλλοι
    Ξημερώνει κι όλα, μαύρη καραμπόλα
    ʼνθρωποι στουπιά, τι να θέλω πια, θέλω πάνω απ' όλα

Εσένα παιδί μου, μονάχα για σένα μεθώ
    Καμένο χαρτί μου, μονάχα εσένα ποθώ

Ξημερώνει πάλι, μια ζωή σαν άλλη,
    Πάει και αυτή η βραδιά, κοίτα τη καρδιά φλόγες βγάζει πάλι
    Ξημερώνει κι έχω, λόγο για να αντέχω
    ʼλλο ένα πρωί στην παλιοζωή κάποιον να προσέχω.

Εσένα παιδί μου...

Ξημερώνει πάλι, με αδειανό κεφάλι
    Πάει και αυτή η βραδιά, κοίτα τη καρδιά φλόγες βγάζει πάλι

2. beholder69's Avatar

beholder69 said:

Hi! This song uses a lot of slang language so it's really hard to translate its full meaning into English,so I'll try a more "open" translation:

Ξημερώνει πάλι =It's beginning to dawn again

Ξημερώνει πάλι, με αδειανό κεφάλι =It's beginning to dawn again, with an empty head

Απ' το αλκοόλ είμαι πάλι γκολ, είμαι μαύρο χάλι= From the alcohol, I'm goal(I don't know what I'm doing) again, I'm a black mess

Ξημερώνει η μέρα, λόγια στον αέρα=The day is dawning, talk is in the air
    ʼλλο ένα πρωί στην παλιοζωή ποιος θα φάει τη σφαίρα.=Another morning in this old life,who is gonna get the bullet

Ξημερώνει πάλι, σκέτη παραζάλη=It's beginning to dawn again,plain dizziness
    Σπάει ο τσαμπουκάς, όλα είναι κάς, μπρος περνάν κι οι άλλοι=The anger is breaking,everything is cash,others are also passing by

Ξημερώνει κι όλα, μαύρη καραμπόλα=It's beginning to dawn,a black huge multiple crash

ʼνθρωποι στουπιά, τι να θέλω πια, θέλω πάνω απ' όλα =People like cotton wastes,what could I want now, want above everything

Εσένα παιδί μου, μονάχα για σένα μεθώ=You,my child,only for you I'm getting drunk

Καμένο χαρτί μου, μονάχα εσένα ποθώ=My burnt paper,I only long for you

Ξημερώνει πάλι, μια ζωή σαν άλλη, =It's beginning to dawn again,a life like another one

Πάει και αυτή η βραδιά, κοίτα τη καρδιά φλόγες βγάζει πάλι=This evening goes by too,look at the heart, it's emitting flames again

Ξημερώνει κι έχω, λόγο για να αντέχω =It's beginning to dawn and I have a reason to last
    ʼλλο ένα πρωί στην παλιοζωή κάποιον να προσέχω.=Another morning in this old life to have someone to take care of

Εσένα παιδί μου... =You, my child...

Ξημερώνει πάλι, με αδειανό κεφάλι=It's beginning to dawn again, with an empty head
    Πάει και αυτή η βραδιά, κοίτα τη καρδιά φλόγες βγάζει πάλι=This evening has gone too,look at the heart, it's emitting flames again

3. dya said:

Ευχαριστω!!!!! I didn't hope for someone to be so fast as to translate it tonight!!!!
    Thak you sooo much!