Here are the lyrics Let me take a look and see if I could dare and give it a try
Θα μεγαλώσει Βαλάντης
Στο παρελθόν μου το βαρύ κανείς δεν έψαξε να βρει
ποτέ την άκρη
Μονάχος ήμουν μια ζωή της γειτονιάς μου η ντροπή
και των γονιών το δάκρυ
Δάσκαλοι λόγια και ορμηνιές και του πατέρα οι φωνές
να μη με νοιάζουν
Τσιγάρα, γκόμενες, ποτά και όσα ήρθανε μετά
μη σε ξαφνιάζουν
Θα μεγαλώσει και θα στρώσει λέγανε όλοι
μα εγώ δεν άκουσα την γνώμη κανενός
Δίπλα μου πέρασαν άγγελοι και διάβολοι
Δική μου η κόλαση
Δικός μου και ο ουρανός
Όσοι με ξέρανε καλά μου λέγαν άλλαξε μυαλά
πριν μετανιώσεις
Τον εαυτό σου μην σκορπάς και τους ανθρώπους που αγαπάς
μην τους πληγώσεις
Χρώματα άλλαζε η ζωή και εγώ περίμενα να έρθει
μια ευκαιρία
Μα οι πόρτες ήτανε κλειστές και όλοι τριγύρω δικαστές
και άγρια θηρία
OK, here it is. This song killed me!!!! And it needs to be checked because there are some things I'm not sure about. But, I THINK, (and hope LOL) you can make an impression regarding the meaning of the lyrics. And I'm gonna search for this song, because now I'm curious to see what exactly tortured me in the last hour! lol
Θα μεγαλώσει – He will grow up
Στο παρελθόν μου το βαρύ κανείς δεν έψαξε να βρει—In my past nobody searched to find the hardship
ποτέ την άκρη—never the end/the way out
Μονάχος ήμουν μια ζωή της γειτονιάς μου η ντροπή—I was alone all my life, the shame of my neighborhood
και των γονιών το δάκρυ—and the tear of my parents
Δάσκαλοι λόγια και ορμηνιές και του πατέρα οι φωνές—Teachers words and advice and the voices( talks) of my father
να μη με νοιάζουν— I didn’t care about them
Τσιγάρα, γκόμενες, ποτά και όσα ήρθανε μετά—Cigarettes, girlfriends, drinks and everything that came afterwards
μη σε ξαφνιάζουν—don’t (let them) scare you
Θα μεγαλώσει και θα στρώσει λέγανε όλοι—He’ll grow up and he’ll settle down, everybody said
μα εγώ δεν άκουσα την γνώμη κανενός- but I wasn’t listening to anybody’s opinion
Δίπλα μου πέρασαν άγγελοι και διάβολοι – By my side were passing angels and devils
Δική μου η κόλαση – My own Hell
Δικός μου και ο ουρανός—My own Heaven
Όσοι με ξέρανε καλά μου λέγαν άλλαξε μυαλά---Those who knew me well were telling me “change your minds/attitude
πριν μετανιώσεις--- before you change your mind
Τον εαυτό σου μην σκορπάς και τους ανθρώπους που αγαπάς—Don’t scatter yourself and the people you love
μην τους πληγώσεις—don’t hurt them”
Χρώματα άλλαζε η ζωή και εγώ περίμενα να έρθει- Life changed colours and I waited to come
μια ευκαιρία--- a chance ( I waited for a chance to come)
Μα οι πόρτες ήτανε κλειστές και όλοι τριγύρω δικαστές--- But the doors were closed and everyone I turn to (are/ become) judges
και άγρια θηρία—and wild beasts
Θα μεγαλώσει και θα στρώσει λέγανε όλοι... – He will grow up and he will settle down everybody said