Can someone please translate these to english? I will really appreciate it Thanks in advance!
Artık şaşırtmıyor beni dostun kahpeliği, elimi sıkarken sapladığı bıçak. Nafile, artık kışkırtamıyor beni düşman.- Nazım Hikmet.
Hayat bazen oyle insafsiz ki Kucuk bir boslugundan yararlanir.
Bazen kırıldım, bazen de kırdım. Ben hiç kimseyi kaybetmedim sadece vazgeçmesini bildim. - Can Yücel.
İnsanlar ne kadar zeki olursa olsun, sevdiği kişinin bir sözüne kanacak kadar aptaldır. - Jean Christophe Grange.
Boş yere canı yanmaz insanın. Ya bir eksiklik vardır geleceğe dair ya da bir fazlalık geçmişten gelen. - Fuzuli.
Kula kulluk etme! Unutma ki sende kulsun. Ve gerektiğinden fazla önem verme! Yoksa, unutulursun. - Necip Fazıl Kısakürek.
"Bu zamanda az dostun olsun, daha iyi. Gözünü açınca görüyor ki insan, en büyük düşmanıymış en çok güvendiği." - Ömer Hayyam.
"Yarınlarım dünden farksız. Hayat mı bana küstü ben mi ona küstüm hatırlamıyorum ama şu aralar fena dargınız." - Sunay Akın.
"Hep korkarız yalnızlıktan ama yalnızsan yalancı arkadaşların, iki yüzlü dostların ve çekip gidecek bir sevgilin olmaz." - Noel.
Büyüdüm artık..Anladım ki, masallardaki kadar masum değilmiş hiç kimse. Sevmek acıtıyor, gitmek alışkanlık olmuş ilişkilerde.. [Sunay Akın]
İyiki'lerin keşke'lerini geçsin bu hayatta. Çünkü zamanı geri çevirmek için saatin yelkovanı ile oynamak fayda sağlamaz.
Sen kasırgalara dayanmışsın, rüzgârla mı yıkılacaksın! Başka çaren yok yüreğim, dosta düşmana karşı ayakta kalacaksın.. [Can Yücel]
Bazen insan öyle özlenir ki... Özlenen bilse, yokluğundan utanır...
Hayatına girmek isteyene, tam zamanında açmalısın kapını.. Ve tam zamanında çıkarmalısın, sevginden şımarmaya başlayanları... [Can Yücel]
Gitme zamanı gelmişse "Dur" demenin; zaman geçmişse "Dön" demenin; ve aşk bitmişse "Yeniden" demenin; hiçbir anlamı yoktur.
Bazı insanların düşmanlığı, dostluklarından daha yararlı oluyor.
"İnsan Sözünü Yağmur Gibi Yumuşakça İndirmeli Kulaklara; Kırıp Dökmemeli, Damla Damla Söylemeli, İnce İnce Sevmeli." Mevlana...
Herkes herkesi aynı sevemez dostlarım... Kimileri gururunun yettiği kadar sever, kimileri de ömrünün yettiği kadar... [Bukowski]
'Kavak Gibi Dosdoğru, Bir Çınar Kadar Ulu, Duymadan En Ufak Kuşku, Yaslanacağı Omzu, Olmalı İnsanın Bir Can Dostu...'
"Ey Başkalarına Ağlayan Göz! Gel Bir Müddet Otur da Kendine Ağla." Mevlana...
"Tek Pişmanlığım Kelimelerimi Bile Haketmeyen İnsanlara, Saatlerce Cümleler Kurmaktır." İlhan Berk...

14Likes
LinkBack URL
About LinkBacks
Reply With Quote
.
muhtesem, paylasmak icin cok tesekkur ederim! i know my turkish has many errors! please feel free to correct me! i hope you could understand!
)