Ce structură oximoronică... Incredibil începutul climaxului. Te pricepi la analiză stilistică, aşa-i ? Antiteza dintre avatar şi cuvinte... Măi, dar ce fetiţă deşteaptă...
In primul rand nu imi mai spune "fetita" ca nu imi place! In al doilea rand, ii treaba mea cat de antitetica (nu am gasit alt cuvant mai potrivit) sunt!!!!!!!!!!!
Neata Fericito! Ai doua saptamani de vacanta. Noi n-avem decat una si aia incepe vinerea viitoare. Nu ma plang, insa: o astept cu mare nerabdare si o apreciez la justa valoare
Si azi am o zi plina si nu stiu cat mai am timp sa stau pe aici asa ca va urez de pe acum o zi buna
N-are nici un rost să îţi mai traduc dacă deja ştii ce înseamnă.
Nu ştiu despre ce festival vorbeşti. În Iaşi sunt "mişcări de forţe", avînd în vedere împlinirea a 600 de ani de la atestare. Am 4 proiecte în care sunt implicat, dar nu ştiu cum am răzbesc. Sper totuşi să o scot la cap şi să iasă bine.
Tu Dya ce mai faci ?
Aici e cald, soare, totul e frumos... Azi am fost şi am cumpărat cartea de teste pentru Medicină. Am rămas şocat de la spital. A făcut un şoc bunicul la arteriografie şi a început să ţipe. A fost de groază... Dar mergem înainte, cu sau fără indiferenţă.
Eu vă pup şi vă urez o zi cît mai plăcută. Sper mîine să fie vreme la fel de frumoasă cînd am să plec.
Ne mai auzim pe seară din celălalt cap al ţării.
Pupici fără cantitate şi cu calitate.
De aia intreb, ca eu nu stiu nimic despre asa ceva! Si aici e cald si fain. Am fost la plimbare prin parc, pe mal... Ar fi fost perfect, daca nu m-ar fi salutat baieti pe care nu ii cunosc si pe care nu i-am vazut in viata mea si daca nu mi-ar fi zis unul: "Ceau iubire"! As fi vrut sa ii dau in cap acolo pe loc! Au luat-o razna toti... N-am cuvinte!
Diseara am aerobic! Iar vin acasa moarta de foame! Aaa, am uitat sa va spun ca fac o cura de ingrasare!
Īnsemnă că eşti o adevărată enigmă pe cale să sucească minţile oamenilor. Dragă Otilia, acomodează-te a fi dorită de ceilalţi şi admirată.
Ţi-am zis eu că trebuie să pui ceva pentru că... Dar hai că nu īncep cu teoriile, nu ţi-s doctor... bine că mīnci ! Şi eu mīncat astăzi ca un groh-groh şi acum lucram la nişte articole despre Festivitatea de astăzi de pe Lăpuşneanu. Am să vă dau linkul să vă faceţi o idee cam despre ce a fost.
Pīnă atunci... AICI e o melodie frumoasă, a mea preferată. Aveţi versurile īn limba greacă, traducerea fonetică şi traducerea īn limba romīnă.
Normal ca mananc... tot timpul am mancat! Ce sa fac daca asa sunt eu? Nu ma ingras si gata! Dar, poate poate pun eu cumva ceva pe mine, dupa vreo 12 copii!
Multumim de melodie! Eu o ascult mai tarziu, ca acum ascult Hevia - Arabian Nights!
Ma duc sa mananc! Daca nu ne mai auzim azi, va doresc toate cele bune! Sa aveti o seara linistita!
Ce-i cu Enigma ? Am citit-o... Cît de cît interesantă... Dar nu e tipul meu. Mai degrabă prefer să citesc aprofundări ale diagnosticelor şi ale cardiologiei sau neurologie ! decît să o mai citesc încă o dată.
O zi plăcută şi ţie. Mîine să nu îmi ieşi în cale, să nu fac accident cînd mă întorc acasă !
1. Eşti atît de drăguţă uneori... Mai ales cînd cineva te roagă frumos şi insistent, mai ales că precizează că nu îi plac, tu mai cu răutate îi pui. Eu ştiam că prietenii sunt prieteni şi că se respectă... Anunţă-mă şi pe mine de schimbări la urma urmei.
2. Eu am o biblitecă întreagă cu cărţi de medicină. Faza cea mai interesantă este că am un "mic dicţionar de buzunar" de diagnosticaţie şi medicaţie care are nu mai mult şi nici mai puţin de 1500 de pagini şi este în format A4. E culmea de tot, dar foarte folositor.
3. Mulţumesc că îţi pasă de starea mea de sănătate, deşi cred mai mult că ai vrea să mă vezi prin vreun spital în Arad ca să mă chinui şi să scapi de mine.
Un singur lucu am de spus acum: Igrec, cantecul din link-ul tau este unul dintre cantecele mele de suflet. Insa sunt cateva greseli mari de traducere acolo. Am sa-ti scriu mai tarziu traducerea corecta, s-o poti modifica pe blog
μείνε μαζί μου
mine mazi mu
Rămâi împreună cu mine
Μείνε
Mine
Rămâi,
μες στον καθρέφτη,
mes ston cathrefti, in oglinda,
η νύχτα πέφτει
i nihta pefti se lasa seara
μείνε μαζί μου
mine mazi mu
rămâi împreună cu mine
Μείνε μες στα όνειρά μου
mine mes sta onira mu
Rămâi în visele mele,
γίνε φόβος και χαρά μου
ghine fovos che hara mu
să-mi devii frică şi fericire
Μείνε μέσα στη ζωή μου, μείνε
mine mesa sti soi mu, mine
Rămâi în viaţa mea, rămâi
Στο λαιμό μου αποκοιμήσου,
sto lemo mu apochimisu, Adormi pe gatul meu, **
να ονειρευτώ μαζί σου
na onirefto mazi su sa visez cu tine
μείνε μέσα στη ζωή μου μείνε
mine mesa sti zoi mu mine
Rămâi în viaţa mea, rămâi
Μείνε,
mine
Rămâi,
όποιος κι αν είμαι,
opios ki an ime,
indiferent de cine sunt,
σ’ έχω ανάγκη
seho ananghi
am nevoie de tine
αυτό το βράδυ
afto to vradhi
în această seară
Μείνε
mine
Rămâi,
σβήνω το χρόνο,
svino to hrono, sterg timpul,
για σένα μόνο
ghia sena mono
doar pentru tine
μείνε μαζί μου
mine mazi mu
rămâi împreună cu mine
Μείνε μες στα όνειρά μου
mine mes sta onira mu
Rămâi în visele mele…
Noi am spune: adormi pe umarul meu, insa expresia in sine: "adormi pe gatul meu" denota o si mai mare apropiere decat "adormi pe umarul meu"
Buna seara... Am revenit. Obositor, tare !
E mai bine acasa, cu patul in stinga, tigarile pe masa, scrumiera la fel, scriind pe blog, mai ascultind o melodie (recomand ADDICTION < M. Xatzigiannis>), mai gindindu-ma...
Voi ce mai faceti ? Va pup .
Am uitat sa va spun ca astazi a fost zi de primit si de daruit cadouri Mi-am facut depozit de parfumuri , dar am si facut cadouri (nu din cadourile mele, ca voi sunteti rautati si inelegeti ce vreti voi !)
Chiar, care a fost ultimul cadou pe care l-ati facut si care a fost ultimul pe care l-ati primit ?
Cel mai dificil cand cumperi un cadou este sa te abtii sa nu iei ceea ce iti place tie, ci ceea ce ii place persoanei respective!
Si ce am primit....de ziua mea....o pisica ceramica roz. Nu stiu ce fac cu ea, am bagat-o la loc in cutie ca e destul de incarcata si asa biblioteca mea cu zece mii de carti colorate de la diferite edituri... Si eu ii rugasem sa imi ia un ghiozdan roz, dar nu au gasit...Cum functioneaza mintea umana!!!
Si am mai primit lenjerie de colectie de la sefa mea (lucrez la un stand cu lenjerie si cosmetice) :X cel mai frumos cadou pe anu asta....Desi cel-cel-cel mai frumos cadou il astept in continuare sa se intoarca in tara... doar daca nu si-a gasit acolo o dansatoare orientala...((((((( orice as face numai la subiectul asta revin.
Deci, este ora 02:44 si nu dorm, in premiera! Fratele meu ii plecat sa doarma la cineva si m-am culcat la 10, dar la ora 1:30 m-am trezit, am mancat ciocolata si m-am gandit sa vin la computer! Ce bine ii sa stai singura in camera, ascultand muzica!
Nu ii niciunde mai bine ca acasa, igrec!
Ultimul cadou pe care l-am facut a fost pentru un prieten de-al meu! Am facut un tort special pentru el, cu ajutorul lui mama, normal, pe care am scris La Multi Ani, cu litere arabe si l-am ornat! A iesit superb, dar nimic nu s-a comparat cu expresia fetei lui cand l-a vazut! Si ultimul cadou primit a fost acum cateva zile, de la o colega de facultate, care mi-a daruit o bluza foarte frumoasa!
Hmmm, mai ascult muzica araba si mai stau putin (care poate sa insemne inca cateva ore ) si ma duc la somn!
Dragii mei, va ssalut pe toti si pe toate!Ce sa va spun despre mine?la un moment dat m-am facut bine, apoi ajoi a venit un amic ziarist din austria si am baut wisky, mi-a fost din nou rau, si tot in chefuri o tin!S sfarsita de oboseala, fara sa fi gandit nimik notabil, fara sa fi scris....fara sa fi facut nimic in afara de goana dupa vant!
Dya, ce mai zici?sunt foarte frumoase versurile pe care le-ai postat aici, banui ca si melodia e la fel!
M-am gandit sa va pun si eu ceva foarte frumos, nu stiu daca v-am spus, marea si neincetata mea iubire in poezia romana e Arghezi.Pun aici un citat superb din poemele in proza care m-au vrajit:
"Ma silesc sa-mi dau seama ca traiesc si ca in mijlocul expozitiei universale de constelatii si de miracole de necrezut, pe care le vad de zeci de ani si nu le cunosc, sunt CEVA DEOSEBIT DE APE, DE STELE, DE PLOPI."
Va pup pe toti.
Ah, Layla, nici eu nu am putut dormi noaptea asta deloc!Dar nu imi pare rau, mi-a fost dat sa vad un cer ireal, pe care trecea lent o luna plina cu luciri de otel....
Draga Emi, in sfarsit mai dai un semn de viata! La mine nu a fost chiar faptul ca nu am putut dormi, ci faptul ca nu a fost fratele meu acasa si mi-am facut de cap, la el in camera, unde ii computer-ul!
Si eu m-am uitat la luna! Superba de-a dreptul! La 5 am adormit, dar nu crezi ca la 8 am fost treaza deja? Asa ceva... sunt foarte matinala, tot timpul!
Nu le am eu cu Arghezi, parca il prefer pe Blaga in loc! Dar imi place citatul!