Hahahahaha! Ma omori ZETULE! Oamenii tai? De cand? Nuuuuu vreau semnul ala, ca nu imi place. Esti tare spiritual azi : A+R=LOVE! Doamne! Eu as spune mai bine: A+R=LOVE LOVE LOVE LOVE!
Bravoooo dya ca nu votezi! Contesa tine cu noi... i can feel it!
Eu ma duc la Enigma mea... Cred ca am sa adorm cu cartea in mina. Va pup (inclusic pe Anda, desi e posibil sa ma cert cu arabul, mai, tare gelosi...)
O seara placuta tuturor (pina cind ne revedem) si dvs domnisoara Rusu
Contesa, draga, esti majora, vaccinata si cu drept de vot asa ca voteaz-o pe Layla! (DA! influentez electoratul! Asa SIII?!?!)
Igrec, lasa pomii in pace. Iti trimit eu un elicopter de aici, ca tot terminara astia cu summitul si nu mai au baietii motiv sa survoleze. Ii bagam niste fum roz(ca limbuta. Asta: !!) si scrii pe cer A+R= LOVE ca sa mai gauresti un pic stratul de ozon!!
Layla, concentreaza-te mama, concentreaza-te ca asa e inainte de alegeri!!
dya esti totaaaaaaala! Bravo, sefa! Imi place idea cu fumul roz, dar stii ce zic? Sa fie si in forma de limbuta----> Foarte bine ca influentezi electoratul. Trebuie!
Ma concentrez, da! Sa castig! Eu va las pana pe mai tarziu! Ma duc sa mai mananc si sa mai invat la araba, sa pot vorbi cu arabul mai bine...
Parca vroia cineva sa dea la veterinara..
Deja suntem 3 de-a 12a....si noi "zacem" pe forumuri ) cel putin pe asta ma "entertain"..(nu gasesc cuvantul in limba noastra)...
Asa. Deci sora mea e anul 4 la veterinara. Nu prea sunt cine stie ce conditii, fata de umana...Dar nu pot sa zic ca e super dificil. Daca ai memorie buna, merge. Avand in vedere ca trebuie sa tii minte particularitatile a n animale. La inceput e mai greu pana te obisnuiesti cu profii (e unul care te pica daca vii machiata etc.) si e mai bine sa iti faci prieteni mai mari care sa te mai ajute cu tratate cursuri si altele, care o sa iti ocupe jumatate din camera....
In rest e dragut...atata timp cat o sa iti poti gasi de lucru la un cabinet particular dupa nush cate luni de practica. Sau pe o ambulanta veterinara particulara. Inca o data, cunostinte si relatii....Ceva mai urat decat la umana, acolo parca mai gasesti totusi ceva de lucru in spitalele de stat...parca.
Cu toate astea nu ma indoiesc ca poti sa faci si altceva care nu are legatura cu facultatea, desi nush cat rost are sa te pregatesti pentru ceva ca sa faci altceva. Alta varianta e sa fii super buna si sa pleci un pic pe afara sa iti faci capital, si sa te intorci sa iti deschizi cabinet.
Ok. Gata pt azi, ma intorc la completat CV si ascultat muzik turceasca de suferinta sau de belly-dance (FIECARE CU OBSESIA LUI ORIENTALA PE AICI )
Intervin si eu putin aici, desi am trecut demult de etapa facultate, dar vreau sa elaborez ceva ce a spus Raisa-Miruna.
Ganditi-va bine ce facultate alegeti. Ideal este sa faci ceea ce-ti place, dar ganditi-va ca acesti 3-4 ani pe care-i investiti in facultate ar trebui sa reprezinte preludiul vietii voastre profesionale. Nu sunt doar cativa ani in care iti aprofundezi o pasiune pe care ulterior n-o poti materializa in nimic.
Va dau primul exemplu care-mi vine in minte: facultatea de filozofie. O optiune dificila, foarte interesanta si "mind-rewarding". Dar ce te faci cand tu nu-ti doresti sa intri in invatamant sau in mediul academic pentru a duce mai departe ceea ce ai invatat? Absolvirea facultatii coincide si cu coborarea din sfere inalte cand descoperi ca vei face altceva in viata decat ce-ai studiat in facultate, pentru simplul motiv ca paleta foarte restransa de optiuni profesionale oferita de respectiva facultate iti este dintr-un motiv sau altul inacesibila sau neatractiva.
In mod egal insa nu va lasati descurajati de dificultatea gasirii unui loc de munca dupa absolvirea unei facultati strans legate de un singur domeniu cum este medicina, fie ea umana sau veterinara. Din punctul meu de vedere aceia care se indreapta spre astfel de facultati stiu clar ce-si doresc sa faca in viata. Nu treci prin 7 ani de medicina stiind ca de fapt nu prea te atrage domeniul si poate o sa faci si altceva in viata. Daca te-ai dus la medicina stii ca vrei sa fii medic. Punct. Altfel nu te duci. Iar daca vrei sa fii medic, targetul tau este sa devii un medic bun si vei face tot ce-ti sta in putinta sa fii printre cei buni marindu-ti astfel sansele sa ajungi sa lucrezi efectiv ca medic intr-un spital, clinica etc.
Nu v-am spus toate astea pentru ca eu sunt mai mare si am dreptul sa dau sfaturi, vi le-am spus in speranta ca va va fi de folos o imagine de ansamblu a acestei probleme.
Si acum gata cu scoala, ca-i weekend! Raisa-Miruna, ai dreptate cu obsesiile orientale de aici. A tunat si ne-a adunat!!
Buna dimineata fetelor.
Am cam o ora de cind m-am trezit, m-am culcat aseara pe la 7:30, de fapt am adormit cu "Enigma" in mina si cu lumina aprinsa, cind s-a indurat var-mea si a venit si m-a invelit. Noroc de ea ca mi-a facut un ceai si niste sandvisuri + paracetamol, ca altfel eram bocna astazi. Am dormit bine...
Parca ma simt mai in forta, pacat ca ploua in continuu aici si e cam deprimant...
Mi-am facut cafeaua si am pus doza de lapte, iar acum ma delectez cu niste tigari si analizez presa (obiceiul meu de dimineata).
Voi ce mai faceti ? (aaa, ascult si Sfakianakis; btw Dya, iti place ? chiar aveam de gind sa te intreb de preferintele tale in muzica greceasca)