Imagination is more important than knowledge.
A. Einstein
Θέλω να γράψω κι εγώ κάτι που λέμε, για το δώρο.
Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας
που την έχουμε από τα αρχαία χρόνια και στα σύγχρονα ελληνικά σημαίνει, μην εμπιστεύεσαι κάποιον ακόμα και σε καλοπιάνει και σου λέει γλυκόλογα!
Αλλά επειδή θα είναι δύσκολο να συνεχίσουμε το παιχνίδι, θα γράψω άλλη πρόταση.
δώρο --->
Το καλύτερο δώρο για μένα, είναι υγεία και αγάπη! Ε, και μερικά κουτιά με κορδέλες κάτω απ' το δέντρο!![]()
A. Einstein
Παρακαλώ, δεν κάνει τίποταΣκέφτηκα να γράφω και κάτι χρήσιμο!
χρωματισμένα ---> χρώμα ---> μπλε
Κοίτα, θα γράψω τώρα μια έκφραση που λέμε όταν κάποιος δέρνει κάποιον άλλο πάρα πολύ και μου φαίνεται αστεία
Λέμε:
Τον έκανε μπλε μαρέν. =
Τον μαύρισε στο ξύλο =΄
έφαγε πολύ ξύλο
και το μπλε μαρέν είναι κλεμμένη γαλλική έκφραση από το bleu marine.![]()
A. Einstein
Συγγνώμη αλλά δεν καταλαίνω αυτό το παιχνίδι
Με μπερδέψατε![]()
Ούτε εγώ το καταλαβαίνω (ditto)!!
Bio je Novembar 2009 godine, zamišljao sam kako hodaš ulicom Bana Jelačića cipelama od zmijske kože..
Explanation in English.
One, writes a sentence. e.g.
I like ice-creams.
The next one, has to think of a thing that relates somehow to any of the words of the previous sentence. e.g. someone could think (having in mind the previous sentence) of the word "summer".
Then he writes the word he thought (that relates to the previous sentence) and a new sentence of his own.
e.g.
During summer I like sunbathing!
The next one might 'grab' the word 'sunbathe' and make a sentence with the word 'sun'.
e.g. Sun is the greater planet of our solar system!
Αν δεν το καταλάβατε, ρωτήστε και πάλι
Απλά, η Μαρία κι εγώ, κάνουμε κι ένα παράλληλο "παιχνίδι" γράφοντας ελληνικές παροιμίες ή φράσεις που κάτι σημαίνουν στη γλώσσα μας, αλλά που αν τις μεταφράσεις αυτολεξεί (=literally) δε βγαίνει κανένα νόημα, έτσι, για μία διαφορετική νότα, εδώ πέρα![]()
A. Einstein
"...που σημαίνει, ότι όταν ακούς μεγάλα λόγια, μην τα πολυπιστεύεις, διότι σίγουρα υπάρχει κάτι που δεν κολλάει από πίσω, ένα ψέμα, μία υπερβολή." =
Δηλαδή ότι "κάποιο λάκκο έχει η φάβα"!
Η φράση αυτή σημαίνει ακριβώς ότι "κάτι δεν πάει καλά, γιατί υπάρχει πιθανότητα απατεωνιάς και εξαπάτησης" και τη λέμε όταν υποψιαζόμαστε κάτι.
Παράδειγμα επεξήγησης:
Αυτά τα emails που φτάνουν σε όλους μας και λένε "congratulations!!! You won 20,000,000$ dollars. Please send me your bank account number etc." εμείς εδώ λέμε "κάποιο λάκκο έχει η φάβα..."![]()
Last edited by boubou; 12-23-2008 at 01:36 AM.
A. Einstein
Kala Hristougenna Se Olous!! Kai Kali Hronia!
Filia
Göksu
Καλά Χριστούγεννα, καλή Χρονιά και υγεία πάνω απ'όλα
το κρύο --> χιονιά
Τρέχουν τα παιδιά μέσα στο χιονιά, ήρθαν τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά....
Καλά Χριστούγεννα
![]()
Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους![]()
Καλά Χριστούγεννα σε όλους
Ελπίζω ότι όλοι σας περάσατε όμορφα σήμερα, και εύχομαι σε όλους ό,τι επιθυμεί ο καθένας.
Ευχαριστώ το άτομο που πρόσθεσε στη φήμη μου (κόπηκε το μήνυμα και δεν μπόρεσα να το διαβάσω όλο)
Bio je Novembar 2009 godine, zamišljao sam kako hodaš ulicom Bana Jelačića cipelama od zmijske kože..