Page 12 of 98 FirstFirst ... 234567891011121314151617181920212262 ... LastLast
Results 221 to 240 of 1950
Like Tree1Likes

Thread: A place for us to talk in Romanian

dya
    dya is offline
    Senior Member
    Thanks
    74

Neata!

O da, Layla, deja am inceput AMR-ul Noi mai avem 2 saptamani pana la vacanta de Paste si dupa aia mai avem inca 6 si gata anuuuuu!!!

O zi buna va doresc!

. Layla's Avatar
    Thanks
    3,735

Eu nu primesc vacanta, decat 2 zile libere parca sau asa ceva. Dar, colegii mei vor sa isi ia singuri vacanta!

Nu mai avem mult pana la Craciun! Acusi ii aici!
    Expect nothing and you'll always be surprised!

dya
    dya is offline
    Senior Member
    Thanks
    74

Da, si in ritmul asta nici pana la pensie nu mai e mult. acusica trece timpul... Sau mai degraba

Member Contesa's Avatar
    Thanks
    0

Hey, chiar e dubios cu igrec...nici pe mess nu l`am maivazut
    Layla, cum e lasagna? E mancarea preferata a lui Garfield :X. Vreau sa incerc si eu asaceva...sa inteleg de ce ii place lui atat de mult lasagna
    Eu sunt la scoala acum :P am profitat putin de faptul ca ne lasa profa pe net :P

Va pup :*
    Mie nu`mi place Garfield..eu sunt Garfield!
    Garfield, sau placerea de a fi lenes 365 de zile pe an

. Layla's Avatar
    Thanks
    3,735

Lasagna ii splendida! Acuma depinde foarte foarte mult de cine o face. De exemplu, cum am mancat ieri, la restaurant, nu mi-a placut absolut deloc. Dar mama o face exceptionala. Cand vii pe la Arad, sa imi spui, ca te chem la mine sa mananci!

Am incercat sa atasez o poza, dar nu merge. De fiecare data cand vreau sa pun o poza, imi da ceva eroare.

@ dya: Ma tot mir cum trece timpul asa repede. Parca ieri am intrat in anul intai si acusi vin examenele si ma trezesc in octombrie ca trebuie sa incep lucrarea de licenta. Asa dor o sa imi fie de facultate.

Senior Member
    Thanks
    0

Default opaaaa

Fratilor si surorilor, va salut, bine v-am regasit!Nu stiti ce extatica poate fi starea de sanatate dupa un cosmar de saptamani intregi!
    Laylaaaaaaaaaaa, nu ma pot impiedica sa obserb spinii ascunsi in replica ta, numai in replica ta, esti geloasa????????????
    Nu ai de ce, draga mea, mi-e tare drag Igrec, mi-a cazut cu tronc din ziua in care m-am inregistrat pe forum, dar te anunt ca sunt batranica in raport cu el si nu sunt pedofila
    Dar as vrea uneori sa fiu!!!!!!!!

Dya ce mai faci?Cum te mai simti?Ce mai citesti? Eu...pe Pamuk, nobealeabilul de anul trecut....dar m-am indragostit definitiv de un italian (am obsesia Italiei, noroc ca nu ma aude Igrec) D' Anunzzio si superbul sau roman Focul, il recomand tuturor cu mare caldura, in cazul in care aveti exccentrica mea pasiune...de a citi!

Miruna si Contesa, spuneti-mi sincer, voi invatati ceva pentru bac? Ai mei doar vreo 5 invata, restul.....viseaza paradisul fituicilor!!!!!!!!!

Va poooooooop, all of u

. Layla's Avatar
    Thanks
    3,735

Quote Originally Posted by emyiakab View Post
    Laylaaaaaaaaaaa, nu ma pot impiedica sa obserb spinii ascunsi in replica ta, numai in replica ta, esti geloasa????????????
    Draga Emiiiiiiiii, crede-ma ca nu sunt deloc geloasa! Chiar nu am de ce! Pur si simplu am observat ca inainte nu puneai atatea semne de intrebare si de exclamatie una dupa alta!!!!!!!!!!!!!! Dar imi place faza!

in cazul in care aveti exccentrica mea pasiune...de a citi!
    Ador sa citesc! Ce poate fi mai fain decat sa stai in pat, cu o carte in maini?

restul.....viseaza paradisul fituicilor!!!!!!!!!
    Niciodata nu mi-au placut oamenii care copiaza. Mi se pare injositoooooooooooor!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Senior Member Raisa-Miruna's Avatar
    Thanks
    0

Vroiam si eu sa iau un autogreaf de la Pamuk (deh....fascinatia asupra oricarui domeniu ce tine de Turcia...) vine pe 26 aprilie sau pe 29 ceva de genul, dar nu cred ca am timp...As citi ce ne recomanzi, sunt convinsa ca e frumoasa cartea, dar nu am tiiiiimmmmp ( de abia recitesc rromanele pentru scoala. M-am amuzat teribil ca de fiecare data la Enigma Otiliei, cand il rastoarna Stanica pe Mos Costache cu tot cu saltea ca sa caute banii...

In rest....recunosc nici eu nu prea invat...cred ca astept odata variantele definitive ca m-am saturat de atata ameteala...

Pupici tuturor!

dya
    dya is offline
    Senior Member
    Thanks
    74

Hello!

Sunt rupta de oboseala! Dar cu ultimele puteri tot mai zic ceva si pe aici

Layla, chestia asta cu timpul care trece prea repede ma sperie groaznic cateodata. Acum e Pastele, acum e Craciunul, acum ma gandesc unde merg in vacanta de vara, acum ma gandesc ce fac de Revelion! Groaznic. Si, da, ma bucur ca se apropie vacanta de vara dar n-am nici cea mai vaga idee CAND a trecut deja acest an scolar!!

Emi, ma bucur ca te simti asa in verva! Cat despre ce mai citesc: ultima carte citita a fost Nikos Kazantzakis- Hristos rastignit din nou. A aparut acum proaspata la Humanitas in colectia Raftul Denisei. Superba carte, superba simbolistica. O recomand din tot sufletul, dar cititi-o cu atentie, n-o fuseriti ca-i ratati tot farmecul.

Miruna, spor la invatat si lasa variantele ca mai rau te zapacesti. Plus ca oricum nu poti fizic sa inveti cateva sute de variante pe de rost. Invata materia, ca variantele alea din materie sunt "ticluite".

Senior Member mister Xazos's Avatar
    Thanks
    0

Salut. Am venit acasă. Am fost în spital 3 zile din cauza piciorului. Toate bune şi rele, m-am convins pentru a nu ştiu cîta oară de oamenii din sistem. Sper acum să mă fac cît mai repede bine.
    Am să mă fac că nu am văzut glumele alea rătăcioase ale Andei şi Emiliei

Ceea ce mă îngrijorează este faptul că bunicul are probleme şi el cu piciorul, cu circulaţia şi va fi operat. Simt aşa... Nu ştiu, nu mă simt bine, aş vrea să nu fie bolnav...

Voi ce mai faceţi ? Dya, Miruna, Contesa, voi cum o mai duceţi ?
    Vă pup şi o zi cît mai plăcută.
    Πάρε φιλιά, πάρε καρδιά και μη νοιαστείς για μένα.
    Πάρε ό,τι ζει κι άσε με εκεί
    μόνο στο τίποτα...

dya
    dya is offline
    Senior Member
    Thanks
    74

Igrec, bine ai revenit si insanatosire grabnica. Am banuit ca ai fost in spital, ca ne amenintati inca de saptamana trecuta cu asta. Bine ca a trecut.

Cat despre bunicul tau, ce sa-ti zic? Asigurati-va ca incape pe maini bune si dupa aia totul va fi in regula. Cat despre faptul ca ai vrea sa nu fie bolnav...asta o avem cu totii: nimeni nu vrea ca cei dragi lui sa fie bolnavi, dar uneori se mai intampla si de-astea. O sa fie bine, ai sa vezi

In rest toate bune, s-a mai terminat o saptamana, ne pregatim sa iesim un pic si cam atat.

Ne mai auzim maine.

Senior Member Raisa-Miruna's Avatar
    Thanks
    0

Igrec, ma bucur pt tine si in acelasi timp imi pare rau pt bunicul tau...sper ca o sa fie totul bine..
    Ma si miram, tot la pagina 8 de forum am ramas....Unde sunt conversatiile de la inceput, verva aceea?! )
    Am implinit 19 ani acum 25 minute, si ma ingrozesc....acum cativa ani as fi zis "wooow 19 ani" gandindu-ma la ceva pe care nu l-as fi atins niciodata desi de abia asteptam sa cresc...
    Acum....ce pot sa imi doresc mai mult decat sa imi pastrez cat mai mult inocenta si sclipirea interioara..?
    E greu intre oamenii astia...Tocmai azi am fost dezamagita pentru a nu stiu cata oara de un prieten foarte bun...atata meschinarie in jurul meu si de abia incep viata..

dya
    dya is offline
    Senior Member
    Thanks
    74

Raisa-Miruna, La Multi ani! Iti urez sa ai parte numai de lucruri bune si de vise implinite Sanatate, fericire si...bafta la Bac!

Si eu am revelatii dupa revelatii de ziua mea, dar pe de alta parte cand e ziua mea incerc sa o fac cat mai frumoasa si sa ma gandesc numai la lucruri bune. Nu las pe nimeni sa ma supere/dezamageasca/enerveze de ziua mea

Distractie placuta azi si sa fii numai zambet

Thanks
    0

Quote Originally Posted by dya View Post
    Igrec, bine ai revenit si insanatosire grabnica. Am banuit ca ai fost in spital, ca ne amenintati inca de saptamana trecuta cu asta. Bine ca a trecut.

Cat despre bunicul tau, ce sa-ti zic? Asigurati-va ca incape pe maini bune si dupa aia totul va fi in regula. Cat despre faptul ca ai vrea sa nu fie bolnav...asta o avem cu totii: nimeni nu vrea ca cei dragi lui sa fie bolnavi, dar uneori se mai intampla si de-astea. O sa fie bine, ai sa vezi

In rest toate bune, s-a mai terminat o saptamana, ne pregatim sa iesim un pic si cam atat.

Ne mai auzim maine.
    Merci Dya pentru cuvintele tale. Nu am putut mai deloc să dorm în seara asta. M-am întors pe toate poziţiile, mă gîndeam la toate... El e aşa de speriat săracul... Am căutat informaţii despre operaţia pe care i-o vor face, nu ştiu,
    sunt şi eu îngrijorat...

Să dea Dumnezeu să fie bine... Să dea...
    μόνο στο τίποτα...

Thanks
    0

Quote Originally Posted by Raisa-Miruna View Post
    Igrec, ma bucur pt tine si in acelasi timp imi pare rau pt bunicul tau...sper ca o sa fie totul bine..
    Ma si miram, tot la pagina 8 de forum am ramas....Unde sunt conversatiile de la inceput, verva aceea?! )
    Am implinit 19 ani acum 25 minute, si ma ingrozesc....acum cativa ani as fi zis "wooow 19 ani" gandindu-ma la ceva pe care nu l-as fi atins niciodata desi de abia asteptam sa cresc...
    Acum....ce pot sa imi doresc mai mult decat sa imi pastrez cat mai mult inocenta si sclipirea interioara..?
    E greu intre oamenii astia...Tocmai azi am fost dezamagita pentru a nu stiu cata oara de un prieten foarte bun...atata meschinarie in jurul meu si de abia incep viata..

Mulţumesc Miruna. Sincer, contează foarte mult să ştii că sunt nişte oameni care îţi doresc nişte sincere urări. Mai mult de atît... Nu mai zic. Despre prieteni... Nu merită nimeni, absolut nimeni şi nimic. E bine să ai amici, dar nu mai mult... Am să îţi zic mai multe, dar cred că ştii şi tu. Toate astea te schimbă... Inevitabil.
    Te pup Miruna şi ai grijă de tine şi La mulţi ani şi numai fericire...
    μόνο στο τίποτα...

dya
    dya is offline
    Senior Member
    Thanks
    74

Igrec, este normal ca el sa fie speriat. Gandeste-te ca este un om batran care a ajuns, asa cum spun ei, "la cutit". Daca o mai fi si genul care n-a prea avut de-a face cu doctorii la viata lui, atunci e normal sa fie si mai speriat. Plus ca atunci cand ajung la doctor, bunicii nostri au tendinta de a deveni filozofici in sensul negativist: " Ei, la varsta mea, ce sa mai faca si doctorii?" Pai ce sa faca doctorii? Sa-si faca treaba, indiferent de varsta pacientului.

E normal ca tu sa fii ingrijorat, dar ai grija sa nu-i transmiti si lui ingrijorarea ta. Ca abia atunci va avea confirmarea ca este indreptatit sa se teama. Daca si tu te temi, inseamna ca situatia e cu adevarat rea. Incearca sa minimalizezi importanta operatiei, spune-i ca e o operatie de rutina, ca zeci de oameni fac asta in fiecare zi si nu e nimic spectaculos la mijloc. Ca in x zile o sa fie inapoi acasa si in x saptamani o sa fie ca nou. Nu conteaza daca e sau nu asa. Batranii "functioneaza" uneori precum copiii. Spune-le de bine, fii increzator in preajma lor si se vor agata de asta. Daca insa le impartasesti temerile tale, in mintea lor vor da proportii apocaliptice evenimentului si nici ca te mai intelegi cu ei dupa aia.

In concluzie, exprima-ti temerile cui vrei tu, vorbeste cu cine vrei tu, vino pe forum si scrie de cate ori simti nevoia, dar cand te vezi sau vorbesti cu el incurajeaza-l si arata-i ca desi situatia e serioasa, nu este grava si n-are rost sa isi "fabrice" singur o frica teribila "asezonata" cu ganduri negre.

Thanks
    0

Ştiu Dya, n-o să îţi vină să crezi ce glume facem, e ok, dar ne simte oarecum... Pe bunica mea o simte îngrijorată, mai ales că ea va trebui să se ducă la casa ca să aibă grijă de ceea ce mai este pe acolo. Îmi rămîne mie în grjiă. Sper să iasă totul bine... I-am promis că ieşim amîndoi la o bere la iarbă verde după ce se termină totul. (măcar să mai zîmbească puţin...)
    Va fi bine... oarecum, trebuie să fie ! Nu îl las singur, am să mă stau cu el zi şi noapte pînă ce va ieşi de la Terapie Intensivă şi am să îl ştiu bine în salon. 2-3 zile am să stau lîngă el.

E doar sentimentul că îl vezi pe cel care îţi e model în viaţă bolnav, înţelegi tu... Merci de invitaţie, eşti o dulce ca întotdeauna. Te pup şi îţi mulţumesc încă o dată pentru suportul oferit. Sper totuşi să mă revanşez pentru că ceea ce faci tu contează foarte mult pentru mine.
    μόνο στο τίποτα...

dya
    dya is offline
    Senior Member
    Thanks
    74

Cu placere si stai linistit, nu astept nicio revansa Important este sa treceti cu bine peste asta.

Inteleg si ingrijorarea bunicii tale dar cred ca si el o intelege si nu o exagereaza. Mai degraba ar exagera ingrijorarea ta decat pe a ei. E bine ca faceti glume si e bine ca si el reactioneaza la ele. Inseamna ca totusi tonusul e bun iar la mijloc este mai mult o teama "ancestrala" de doctori si spitale.

Cat despre statul cu el/pe langa el/la dispzitia lui cat timp este in spital--asta e obligatoriu. Nu neaparat cat e la Terapie Intensiva(nici nu cred ca ai voie sa stai acolo) dar mai ales cand ajunge in salon. De ce? Pentru ca odata ajuns in salon deja se simte mai bine, vorbeste si ...AUDE. Iar ce povesti horror aud ei prin saloanele spitalelor...crede-ma il duci acolo sanatos si-l aduci acasa cu un bagaj enorm de traume si frici. De obicei in salon sunt oameni cam de aceeasi varsta si cand or incepe toti sa-si povesteasca toate belele, si daca o mai fi si vreunul prin salon care a trecut prin o mie de operatii si tot rau ii e, si cand or incepe sa-si aduca aminte cum si de ce le-au murit frati, unchi, matusi, etc...atunci sa te tii! Intra omul in spital sanatos la cap si iese ipohondru de top de acolo!!

Cand veti ajunge in etapa aia, tb sa-l faci sa inteleaga ca oamenii se duc la spital pentru ca sunt bolnavi dar fiecare are alta boala. Si asta nu inseamna ca daca bolnavul din patul alaturat are nu stiu ce boala, o s-o faci obligatoriu si tu la un moment dat. Trebuie sa-l inveti efectiv sa-i asculte pe ceilalti fara sa se si vada in situatia lor.

Thanks
    0

Am rezolvat problema cu saolnul, i-am plătit ca să stea la rezervă şi rămîn cu el şi la TI. Astea se rezolvă dacă le dai bani. Tătaia îi tare, îi un bărbat tare, numai că e cam speriat pentru că el niciodată nu a fost prin spitale. O mai face el pe-a copilul, dar îl iau tare şi se enervează şi-mi zice să nu îl dădăcesc. Îi figură tare, dar mi-i prea drag moşu'. Trecem noi cu bine... Să dea Cel de Sus.

Doamna doctor care îl va opera e de treabă şi sper să iasă bine.

Eh... "Om trăi ş-om vide"

Vă pup.

(suntem la lecţii de istorie ca să nu ne luăm de păr, ca să nu mai aducem în discuţie operaţia, mai rîdem de el, îl chinuim că nu are voia să mai fumeze şi suportă rîzînd. ÎL IUBESC !)
    μόνο στο τίποτα...

. Layla's Avatar
    Thanks
    3,735

@ Raisa-Miruna: Iti urez din suflet La Multi Ani si numai bine! Multa sanatate (cea mai importanta), sa fii inconjurata de oameni care te iubesc si sa iti dea Dumnezeu fericire.

@ Igrec: Imi pare rau pentru bunicul tau. Sincer, stiu prin ce treci, fiindca si pe mama o vor opera in curand si sa stii ca si mie mi frica si chiar groaza, chiar daca nu arat asta. Dar, nu rezolvam nimic stand toata ziua si ingrijorandu-ne. Mai bine ne-am ruga si i-am cere la Dumnezeu sa aibe grija ca totul sa fie in regula.