öğrenciydim amerikan kültür ve edebiyatında, bu yaz mezun oldum

ben hiç cd kullanmadım ama şunu diyebilirimki alan çoğu insan işe yaramadığını söylüyor. önerimi sorarsan, (tabi ben bilirkişi diilim:d nacizane fikrimi belirtiyorum çünkü herkesin öğrenme methodu farklıdır) bi kere gramerini oturt ve daha sonra kelime öğrenmeye bak. kelime nasıl öğrenilir dersen, ben lise hazırlıkta deli gibi sözlük okurdum (aslında ben kelime öğrenmek amaçlı okumuyordum, nedense çok severim, oyüzden kütüphanem çeşitli dillerden sözlükle doludur

) ve her gün not ettiğim 10-15 kelimeyi yazdığım küçük şiirlerin içinde kullanırdım. ve tabiki şarkılar, hem kelime bilgini artıracak hemde telafuzunu geliştirecektir! konuşma ve dinleme içinde yine şarkıları ve diğer thread'de avesta'nında söylediği gibi alt yazılı filmleri tavsiye ederim. cnbc-e'deki dizilerin çok katkısı olmuştur bana. ve forumda çok yararlı olacaktır, çevirilen herşeyi oku ve karşılaştır derim.
söylemiş olduklarım hep bilinen şeyler ama tam anlamıyla yaparsan konuşma ve dinlemede sorunun kalmayacaktır. (bir native speakerla konuşman bu dediklerimin hepsini karşılar aslında ama yabancı arkadaşın var mı bilmiyorum yada en azından bu forumda arkadaş edinmeye çalış, herkes birbirine yardım edio zaten

)
şimdilik aklıma gelenler bunlar canım...