| Sponsored Links |
Register
and you will see NO ads! |
|
02-05-2008, 09:20 AM
|
#1 (permalink)
|
|
Member
|
Sevgili Arkadaşlar..bu kısa yazıyı bana ingilizceye çevirebilirminiz?
Arkadaşlar..sizden yardım rica ediyorum..Ahmet Altan'ın bu yazısını canada'da yaşayan bir yabancı arkadaşıma göndermek istiyorum ancak ingilizceye çeviremediğim için zor durumda kaldım..Lütfen bana yardımö eder misiniz?
Bir kadını tanımak
Bütün gel-gitleri, kaprisleri, küçük şımarıklıkları, korkuları, şaşkınlıkları, hercailikleri, hayal kırıklıkları, aşkları, terkedilişleri, başarıları, başarısızlıkları, kurnazlıkları, saflıkları, çocuk ağızları, şirinlikleri, küçük yalanları, büyük itirafları, kocaman yürekleri ile kendi olmaya çalışan kadınları tanımak
Bir kadını sevmekle başlar her şey ama, bir kadını tanımakla varılır hayatın sırrına. Bir kadını tanımaya soyunmak zor ama keyifli bir yolculuğa çıkmaktır. Dört mevsimi bir yürekte buluşturur, bu yüzden de sürekli şaşırtırlar. Sürprizlerin ardı arkası kesilmez. Zordur anlamak onları. Benzemek gerekir anlayabilmek için belki de! Kendi zekasını hatırlatanları sever, sevgisini göstermekten ürkmeyenleri, sürprizlere hazırlıklı olanları bir de. Muson yağmurları gibi yağarken, Sahrada çöl fırtınası koparıp ardından güneş olup ısıtabilirler. Dedim ya bir dünyadır kadınlar, yürekleriyle konuşan, gözleriyle gülen
Bir kadını sevmekle başlar her şey ama, bir kadını tanımakla anlaşılır hayatın sırrına ancak aşkla varılacağı. Sevgi arsızıdır kadın. Verdiğinden daha fazlasını isteme bencilliğini gösterecek kadar sevgi arsızı
Bu yanını doyurunca şımaracağından korkanlar, birlikte çoğalacaklarını bilmeyenlerdir.
Bir kadını sevmekle başlar her şey ama, bir kadını tanımakla kanat çırpılır özgürlüğün bütün maviliklerine. Kendine inananlara, aşka inananlara koşar. Hem yaman bir aşk avcısı, hem de engebeli yollarda koşmaktan bitap aşk yorgunudur kadın.
Bir kadını sevmekle başlar her şey ama, bir kadını tanımakla çıkılır keyifli serüvenlere. Hayatla dalga geçmesini bilir kadın, tıpkı kendiyle dalga geçmesini bildiği gibi. Ağız dolusu gülüşlere teslim olur.
Bir kadını sevmekle başlar her şey ama, bir kadını tanımakla tanık olunur tutkuların gücüne. Göze alandır kadın. Çekip gitmeyi, sahip olduklarından vazgeçmeyi, karşılık beklememeyi
Mücadele eder, kızar, bağırır ama hep sever. Dedim ya bir dünyadır kadınlar, yürekleriyle konuşan, gözleriyle gülen
Yüreğini sevgiye açan ve sevmekten korkmayan bütün kadınlar gibi.. ?şimdi bir düşünün, kaç kadını değil bir kadını tanıyabildiniz mi bugüne değin??
|
|
|
 |
02-05-2008, 11:43 AM
|
#2 (permalink)
|
|
Senior Member
|
To know a woman...
To know the women that are trying to be "themselves" with all their tides, caprices, little spoilednesses, fears, confusions, inconstancies, disappointednesses, loves, desertednesses, successes, fails, cunnings, innocences, childish speeches, sweetness, little lies, big admissions, huge hearts...
Everything starts with loving a woman but, the secret of life is reached by knowing a woman. To start knowing a woman is to go for a hard but pleasurable trip. They get the four seasons together in a heart, therefore (they) always discompose. The surprises never surcease. To understand them is hard. Perhaps to resemble them is needed to understand them. (A woman) loves the ones that remind their intelligence, never fear of showing their love, and also the ones that are prepared for the surprises. While they are raining like moonson rains, they can stir a desert storm in Sahra and then be the sun and warm. As I said, women are a world, talking with their hearts, smiling with their eyes...
I am sorry, I don't have enough time to translate the last two paragraphes. I hope other friends will do it 
|
 |
02-06-2008, 01:30 PM
|
#3 (permalink)
|
|
Senior Member
|
Devamı...
Eveything starts with loving a woman but, that the secret of life is only reached by love is understood by loving a woman. Woman is the shameless of love. (She is) so shameless of love thatshe shows the egoism of wanting more than she has given... The ones that fear of her being spoiled when she supplies this side of herself, are the ones that don't know that they will grow together.
everything starts with loveing a woman but, by knowşng a woman man can winnow to all bluenesses of freedom. Runs to the ones believe themselves, the ones believe love. Woman is both a disastrous hunter of love and the weary of love being exhausted because of running on the undulating roads.
everything starts with loving a woman but only by knowing a woman, man can go for joyous adventures. Woman knows how to make fun of love, just as she knows how to make fun of herself. She surrenders herself to the mouthful smiles.
everything starts with loving a woman but only by knowing a woman, man can be a witness of the power of the passions. Woman is the one that risks; vamoosing, giving up the things she owns, not expecting reciprocity... She struggles, gets angry, shouts but always loves. As I said, women are a world, that talks with their hearts, that smile with their eyes.
Like all the women that open their hearts to love and never fear to love... Now think once; not "how many women" but could you know even one woman until today?
|
 |
02-06-2008, 03:30 PM
|
#4 (permalink)
|
|
Member
|
Eline diline sağlık arkadaşım,sana mahçup oldum,çok teşekkürler !!!
Doğrusu hiç cevap geleceğini beklemiyordum
Umutsuzca az önce online oldum ve 1 baktım ki çevirmişin  )
İnanılmaz sevinçliyim,beni çok mutlu ettin.Tekrar ve yeniden büyük teşekkürler!!!
Keşke bende senin için 1 şey yapabilseydim ?
Mahçup oldum sana karşı,hakkını helal et,kafa yormuşun benim için,sağ ol !
|
|
|
02-07-2008, 10:07 AM
|
#5 (permalink)
|
|
Senior Member
|
Önemli değil, bu kadar panik yapmana gerek yok, vaktimin yettiğince çevirmeye çalıştım. Hem burada yapılan iyilikler karşılık beklemeksizin yapılıyor  O yüzden hakkımı tabi ki helal ediyorum  Mutlu olmana sevindim, iyi bir gün geçirmen dileğiyle 
|
| Thread Tools |
|
|
| Display Modes |
Linear Mode
|
Posting Rules
|