please transtlate this letter to english please very urgetly please........ENGLISH

Thread: please transtlate this letter to english please very urgetly please........ENGLISH

Tags: None
  1. huseyin61 said:

Exclamation please transtlate this letter to english please very urgetly please........ENGLISH

1999 yılında helsinki de düzenlenen avrupa konseyi toplantısında türkiyeye aday ülke statüsü verilmesi hem türkiye hem AB açısından büyük öneme sahiptir.bu karar türkiye için avrupa yolundaki uzun soluklu çabasının geç de olsa AB tarafından ise türkiyenin entegrasyonuile coğrafi,kültürel bağlamda kökten değişimler geçirmiş bir birlik yolunda perspektif oluşturmayı gerektiriyor.
    türkiye ekonomisi ve nüfusu göz önüne alındığında akdeniz ülkelerinin 3 te 1 i büyüklüğünde bir ülkedir.bölgesel anlaşma müzakereleri yapma ihtimaline gölge düşüren filistin-israil barış sürecinin başarısızlığa uğramasıyla türkiyenin AB ye üye olması beklentisi daha da önem kazanmıştır.
    türkiyenin güney-doğu avrupa ile olan bağları da AB nin gelişmesindeki önemine işaret etmektedir.avrupa birliğinin balkanların barış içinde yaşaması stratejisinde,türkiye temel denge unsuru olarak yer almaktadır.
    üçüncü olarak AB genişleme sürecinde din ana meselelerden birini teşkil etmektedir.kozmopolit bir avrupa kültürünün şekilllenmesinde islam genellikle bir sorun olarak görülür.fakat avrupa nın perspektifi çok kültürlü bir toplum olmayı başarmaktır.demokratik bir geleceğe bağlı laik tek müslüman devlet olan türkiye aynı biçimde AB nin çok kültürlü bir birlik oluşturma hedefine ulaşmasında bir artı değer olarak görülebilir.bu bağlamda ABD yi hedef alan 11 eylül terörist saldırılarından sonra meydana gelen olaylarda türkiyenin önemi daha da vurgulanmıştır.

2. deleted03 said:

Kardesim Huseyin,

1: AB, Turkiye Cumhuriyetini kolay kolay bir uye yapmicak ve sanirim yapamayacakta, sivil toplum orgutlerin propagandasi mukemmel gitmekte, ve hergun artiriliyor. Maalesef insanlarimiz sabah programlarina ve show'lara bakmaktan elini koyamiyor ve halkimiz aldatiliyor.

2: Cografi, Kulturel ve ekonomi sorusi degil, Tarihimizdir. Viena kapisi acildigini Osmanli Imparatorlugu akila gelmekte bunu Turkiye akillardan silemiyor, bizim politakimiz ve kafa yapimiz buna yatkin degil.

3: AB'nin tek sorunu, Almanya ve Fransa. Turkiye uye oldugunda en cok AB Parlemtosunda vekili olmasi, bu durum Almanya ve Fransayi gucsuz yere sokacak.

4: Afganistana girildi, Bin Laden bahanesiyle, USA politikasi. Dunyanin en zengin yer altisi Afganistan, Pastanin tumu USA'ye ait..

5: 9/11 saldirilarindan sonra Turkiyenin hicbir oneme yokki. ben kendim askerim. Irak, yani GOLF 2 savasinda yine bir onemi yok.
    Turkiyenin kendisine faydasi yokki baskasina olsun.

6: uzuntuyle yaziyorum bunlari, ne uretiyoruz, HICBIRSEY. Peki yaptigimizi dis ulkere sata biliyormuyuz, HAYIR. Ilac uretiyoruz, Hak sahibi bile degiliz.

7: Balkan savasindaki askerlere sora bilirsin, Turkiyenin onemi, KARISTIRMA ONEMI.. Yapmak degil, yikmakti. Herzamanki gibi Turkiye Kullanildi, ustumuzdeki geri zekalilarin sayesinde..

Turk kokenli, veya Turk oldugum icin gurur duyuyorum ama, halkimizin adina cok utaniyorum..

AB Birligi demokratik degil, Modern Komunism..

Istersen Babama sor. O kim biliyormusun Governement: United states of ****ing America

Illuminatu.