Help-Kourkoulis!!!!

Thread: Help-Kourkoulis!!!!

Tags: None
  1. dya said:

When I can't find a word in the greek-english dictionary, I google for the it plus the word "translation" or "english" or whatever comes to mind. Most of the times, I find the word in a different context and either i'm lucky to also find what it means, or I can fugure it out from the new context. Taugh work but it has positive results This is how I found η κάφτρα because my dictionary doesn't have it either!

2. emyiakab said:

dya, crezi ca ma poti ajuta sa invat un pic greceste?asa kat sa inteleg ce lalai pe aici, cu tine mi ar fi mai usor, ca un grec ar trebui sa folosesc engleza...ce zici?

3. dya said:

Zic ca da Dar si pe mine ma omoara timpul asta, cum spuneai si tu in celalalt subiect.

Dar sa stii ca eu greaca tot prin engleza o invat, pentru ca am mai multe resurse decat am pe romana.

Tu spune-mi de ce ai nevoie si cum pot sa te ajut si o scoatem noi la capat in vreun fel.

Primul sfat e sa inveti alfabetul. Fara asta chiar n-ai sanse sa inveti altceva decat cuvinte razlete. Daca vrei sa inveti ceva cat de cat "inchegat" nu se poate fara alfabet

4. emyiakab said:

dya, nu vreau sa invat alfabetul pt k mi se pare sinistru!nu vreau sa fac nu stiu ce performante, vreau asa sa inteleg, s o tipa desteapta si vreau sa ma prind, atat.Uite deci ce iti propun, sa imi dai intai lista cu pronume personale, apoi cate 3-5 verbe cu ce inseamna si forma de infifnitiv prezent si trecut.asa, fara stres, cand ai timp.atat.
    mersi mult, emilia

5. dya said:

Cum să ți se pară sinistru, bre? LOL!

Fă-mă să înțeleg: vrei să-ți dau liste în greacă scrise cu caractere latine? Pentru asta chiar tb să am timp, pt că înseamnă să le scriu cuvânt cu cuvânt cu mânuța mea!

6. emyiakab said:

pai da, asa cand ai timp, cat iti ia, 5 min?o data, de 2 ori pe sapt, e ok.
    Uite genul asta, eu iti arat in engl.
    to run-ran-run
    todrink drank drunk
    prezent
    I U WE U They drink
    Exc he/she drinks
    pronume personale-pron posesive
    I -my-mine
    U-your-yous
    Intelegi?
    si imi pui la inceput cate 3 verbe, dar incepi cu pronumele.apoi, cand stiu un nr de verbe, putem trece la substantive, tot asa in serie de 3, den love, hate, pain etc.Intelegi ce vreau?
    Bun, asta cand si daca ai timp, daca nu.....asta e!
    Mi- a facut impresia ca verbele au terminatii pt fiecare persoana, ca la noi, eu lucrez, tu lucrezi etc.Asa e?
    Emy