I have Bosnian friends that never been back – and now it's fifteen years since the war. One friend was almost scared of showing his Bosnian identity. Everytime he had a party with Swedish people joining, he literally cleaned the flat of everything that could be traced to Bosnia.
I told him, "ma pusti 'naše' pesme, buraz, ako ih ne vole – neka idu – ovo je tvoja kuća bolan".
But... no way.
Hans and Heidi
Maybe the kids will change their names when they turn 18
Is Večernji List the best forum/newspaper to follow/be updated of what happens in Croatia? I noticed that Ivo Sanader just left office – but that was through the Serbian news channel RTS.
Pametno of your parents.
Without them pushing, a lot of kids slowly forget their roots – and their language.
Tags:
None
-
-
"Santander" is a spanish town, as far as i'm informed
you have a lot of news-portals:
javno.com, vecernji.hr, jutarnji.hr, index.hr, 24sata.hr (yellow press, for gossip)
and sportskenovosti.hr, sportnet.hr (for sport obviously)
what you think is best is a matter of taste.
and on dnevnik.hr and hrt.hr you can actually watch the news.
i also love forum.hr, it's actually the biggest forum i know on the internet (probably whole croatia on it) many funny and interesting sections they have there, also a language section.
-
Da, sve se vrti oko novaca, a nema vremena za nešto drugo nego da se zarađuje pare, nažalost. Nema ni vremena da se druži. Hladni smo i fali nam duša. To je moje iskustvo i objašnjenje. Ali na kakav način su ovi Severnjaci slabo poznali sebe?
Jesmo, mi smo kao deca, svi od nas. Ali za to je kriv lep život koji je nas štitio, a to sigurno usporava naše odrastanje, u potpunosti se slažem.
Kakvi problemi imate kod vas? Znam da je ekonomija loša, ali bar Srbija i Hrvatska imaju nekako dobre finansije i stabilnost, i nema te situacije koju ima u Bosni gde Srbi, Hrvati i Bošnjaci ne sarađuju. A uskoro, za 5-10 godina, će Srbija i Hrvatska ući u Evropsku uniju. Verovatno, ne nadam se takvoj scenariji, vi ćete ličiti na nas. -
Izvini, to my defence I have to say that I noticed the error quite immediately – a small excuse though, but I had the football club Racing Santander in my head
Ok, excellent! I guess hrt.hr is the Croatian RTS, those live emisijas are really good for learning and following the political events. I have to check the yellow press, just happens to love gossip. Scandal, Svet plus, itd... -
Obavezno gledaj B92 od naših kanala, on je mnogo zanimljiviji od RTS-a., A radio B92 je ubedljivo najbolji! B92 svašta daje i vrlo su duhoviti.
Evo ti jedan zanimljiv deo za futbal (ja volim onaj za Istanbul) http://www.b92.net/video/videos.php?nav_category=946.
Dobar je i Insajder, npr serial o futbalskoj mafiji, Arkanu, ubistvu Zorana Đinćića itd.
Za Pink tv si sigurno čuo, nešto kao naš RAI UNOOn saradjuje sa FTV (Feshion tv), pa na FTV stalno vrte žurke i revije iz Beograda, kao i vlasnika PINK-a I FTV-a kako piju skup šampanjac na nekoj jahti i tome slično. (Ali sam gledala i žurke u Crnoj Gori, Dubrovniku...)
Sada ide EXIT pa to gledaj obavezno (veliki muzički festival u Novom Sadu, strava je!)
Zanimljivo je da vi tako odmereni i rezervisani na severu volite ogovaranja. Ja mislila to samo južnjački temperament voli da se bavi svakakvim politikama, špijunira komšiluk, hrani sujetu i td..... -
Volim ogovaranja, a izgleda da nisam sam u Švedskoj, ovi se časopisi prodaju jako dobro kod nas. Nažalost nemam Pink Plus kod kuće, ali to je jedan pravi kanal, kao što i DM Sat
Hvala na predlogu, upravo sam gledao snimak B92-a iz Istanbula – baš dobro! Ja ću ga sad opet gledati (za učenje).
A snimci o Arkanu, ubistvu Đinđića itd baš me zanimaju.
Više volim političke događaje od fudbala