Bulgarian chit-chat off topic discussions (split)

Thread: Bulgarian chit-chat off topic discussions (split)

Tags: None
  1. smile_bg's Avatar

smile_bg said:

Quote Originally Posted by tedinkyyy View Post
    Тина, със сръбски,хърватски и словенски се занимавам (уж) аз, защото това и се очертава да уча в СУ от тази година... но какво се занимавам,само уча словеснка грамтика от Интернет ,а сърбохърватски от мои приятели от този форум и от други места, и от песни ,разбира се
    А защо си в Американския, след като мразиш английски? Да не би да имаш планове за Америка по-нататък?
    Аз английския го намразих заради това, че е навсякъде. А и самия език не ме кефи особено. Просто ми стана ежедневие и свикнах с него. Не, в никакъв случай не в Америка. Във Великобритания, право.
  2. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

И аз го мразя най-вече заради това,че е навсякъде
    И по принцип имам някаква непоносимост към Англия, към Америка не толкова... тук си имаме една англичанка , която иска да учи български заради Малина :d
    Eins.. hier kommt die Sonne
    Zwei..hier kommt die Sonne
    Drei.. hier kommt die Sonne
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  3. smile_bg's Avatar

smile_bg said:

И аз го мразя най-вече заради това,че е навсякъде
    И по принцип имам някаква непоносимост към Англия, към Америка не толкова... тук си имаме една англичанка , която иска да учи български заради Малина :d
    Да, видях, че има аватарче на Малина. Ама това е хубаво. Аз, примерно, покрай Thanos Petrelis почнах да уча гръцки.
  4. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

Те феновете на Малина тук всъщност са двама и са не просто фенове, а направо маниаци. Той от Америка, тя от Англия... даже ги направихме двойка И двамата учат български, и двамата фенове на Малина, и решихме,че са родени един за друг :лол
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  5. smile_bg's Avatar

smile_bg said:

Те феновете на Малина тук всъщност са двама и са не просто фенове, а направо маниаци. Той от Америка, тя от Англия... даже ги направихме двойка И двамата учат български, и двамата фенове на Малина, и решихме,че са родени един за друг :лол
    *rofl* *rofl* *rofl*
  6. I'm unstoppable said:

Ich hasse dich, Tedi .. i ne, ne e edinstvenata duma koqto znam ... znam i pove4e frazi ... jebanica takvaz ... pak i na tozi etap mi e napylno dostaty4no sled 2 godini po seriozo ... pone nqma da mi e sku4no po vreme na 4asovete/lekciite kakto pri teb 6te e 6tom ve4e i slavqnska gramatika si po4nala da u4i6 ot sega ....

Ne ni slu6ai nie ako ne se sdyrpame s neq denqt ni nqma da e hubav ... Bravo na teb i za ezicite i za byde6teto ti koeto se o4ertava v UK ... i az iskah i o6te prodyljavam da iskam da ida i az da u4a ama ... parite sa problema ... pone ti 6te ide6 tam i 6te im pokaji6 na kfo sme sposobni nie BG horata :P uspeh {}
    C'est la vie!
  7. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

Хмм,еми да ти кажа и аз знам "мучача" и някоя и друга фраза на испански...:лол
    И не съм почнала да уча слАВЯнска, а слОВЕнска граматика,но май за теб е едно и също... :лол... и не се казва "jebanica" (omg) , a jebačica... Kaj da povem... o slovenščini ti nimaš pojma

аа.. и понеже ме питаше дали чешкия бил славянски... тряа се запълнят тия дупки в общата култура :лол ето ти ги всички славянски, които са официално говорени... айде няма да те мъча и с разни малцинствени :лол :

български - България (лол)
    македонски - Македония
    сръбски - Сърбия
    хърватски - Хърватия
    сръбски,босненски,хърватски - Босна и Херцеговина
    сръбски,черногорски - Черна гора
    словенски - Словения
    чешки - Чехия
    словашки - Словакия
    полски - Полша ( и май някои части на Германия)
    руски - ясно... Русия
    белоруски,руски - Беларус
    украински,руски - Украйна

* сръбски,босненски,хърватски и черногорски са почти като един език, 99% еднакви
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  8. panselinos's Avatar

panselinos said:

Quote Originally Posted by smile_bg View Post
    Аз, примерно, покрай Thanos Petrelis почнах да уча гръцки.
    Брей, на Петрелис трябва да му връчат орден за заслуги към разпространението на гръцкия език.

Колкото до английския - не мога да не обичам езика, на който пише Тери Пратчет.
    It's funnier in Enochian
  9. smile_bg's Avatar

smile_bg said:

Quote Originally Posted by panselinos View Post
    Брей, на Петрелис трябва да му връчат орден за заслуги към разпространението на гръцкия език.

Колкото до английския - не мога да не обичам езика, на който пише Тери Пратчет.
    Хах, на него за гръцки, на Малина, явно, за българския.

Охо, фен на Тери Пратчет. Брависимо!
  10. panselinos's Avatar

panselinos said:

Ще се въздържа от коментари по отношение на Малина, защото се опасявам, че не биха били никак ласкави; рискувам да обидя някого, а нямам подобно желание.

Да, горещ почитател съм на творчеството на сър Терънс от има-няма 20 години.
    Можех да посоча за пример и изящния език на Толкин, да речем. Или безпощадния такъв на Вонегът.
    It's funnier in Enochian
  11. smile_bg's Avatar

smile_bg said:

Ще се въздържа от коментари по отношение на Малина, защото се опасявам, че не биха били никак ласкави; рискувам да обидя някого, а нямам подобно желание.

Да, горещ почитател съм на творчеството на сър Терънс от има-няма 20 години.
    Можех да посоча за пример и изящния език на Толкин, да речем. Или безпощадния такъв на Вонегът.
    И... това не би ми било достатъчно да обикна английския.

Що се отнася до Малина, тя е от Ловеч (родният ми град). Нещата, които знам за нея, са ужасяващи, но... :/
  12. panselinos's Avatar

panselinos said:

Много сериозна част от световните литературни шедьоври е написана именно на английски, което за мен е повече от достатъчна причина да намирам езика за пленителен. А пък и звучи прекрасно. Английският, бил той британски или американски, е зубодробительно крутая вещь, както казват руснаците. Хм, като се замисля, май отдавна не го смятам за чужд език.
    Така или иначе в днешно време боравенето с него е необходимост, та малцина са онези, за които "graecum est". lol

Колкото и клиширано да звучи, владеенето на който и да било език е богатство.

Аз, да си призная честно и без бой, изпитвам абсолютна непоносимост към така наречените поп-фолк певици и "творчеството" им. :/
    It's funnier in Enochian
  13. smile_bg's Avatar

smile_bg said:

Определено е богатство. Дядо ми казва, че знаенето на един език е 1 000 000 лева. Anyways, аз уча и знам много езици, защото, както неведнъж съм казвала, така чувствам света много по-близо до себе си.

Уча в Американския и така съм свикнала с английския, че в 60% от случаите мисля първо на английски, после на български. Аз обичам повече британския - просто произношението е уникално.

За поп-фолка: това е музика, която става като преживяваш любовна драма... или когато си на петото уиски и си отгоре на масата в "БИАД". В такива случаи съм й фен. Иначе харесвам някои песни, тук-там. :P
  14. panselinos's Avatar

panselinos said:

След петото уиски вероятността да си на масата е пренебрежимо малка в сравнение с тази да си под въпросната мебел.
    Ако пък пиеш Лагавулин, Кул Ила или Талискър, тогава наливането с подобно количество би било истинско поругание за Нуган и скоча.

Далеч по-успешно ще превъзмогна несгоди от всякакъв порядък, ако никой не ми скимти кахърно и травматизиращо в ушите. Това дори би задълбочило кризата, предизвиквайки силно нервно разстройство. lol

В кръчми от рода на БИАД няма да вляза дори в титаниев ковчег.

Аз отдавна не уча, но го раздавам лингвист.
    It's funnier in Enochian
  15. smile_bg's Avatar

smile_bg said:

Хах, много ме радваш, честно. Обичам такъв тип хора, които си имат ясно определено личностно мнение. Само името ти не знам? :P
  16. panselinos's Avatar

panselinos said:

От известно време насам ме гони лиготията, ама днес очевидно вече ме е настигнала, та щедро ръся глупости. Не ми обръщайте внимание, ей това се получава, когато на човек не му се работи.

Казвам се Ева, извънредно голям драготеж ми е да се запознаем.

P.S. А пък аз съм в неописуем възторг, че виждам грамотно пишещ млад човек, ей Богу! : )))))
    It's funnier in Enochian
  17. smile_bg's Avatar

smile_bg said:

От известно време насам ме гони лиготията, ама днес очевидно вече ме е настигнала, та щедро ръся глупости. Не ми обръщайте внимание, ей това се получава, когато на човек не му се работи.

Казвам се Ева, извънредно голям драготеж ми е да се запознаем.

P.S. А пък аз съм в неописуем възторг, че виждам грамотно пишещ млад човек, ей Богу! : )))))
    О, и на мен ми е изключително драго да се запознаем. ))
    Тина, все пак.

Ева, ти, както каза, не учиш, пък си лингвист... Да разбирам, че се занимаваш с...? :P

P.S. Ех, мерси, мерси, накара ме да стана домат. *blush*
  18. LadyDiamond.дама диамант's Avatar

LadyDiamond.дама диамант said:

lol very true tedi hahahaha
  19. LadyDiamond.дама диамант's Avatar

they'll be drawing out their pensions soon hahaha, i thought Azis was older than our favourite Malina?.....

Quote Originally Posted by PROPEL View Post
    I feel weird posting this? hahah

but i found out the ages of the pop-folk singers yay. hahah

Azis - 31
    Gloria - 36
    Emilia - 27
    Toni Dacheva - 42
    Anelia - 27
    Tsvetlina - 33
    Desi Slava - 30
    Preslava - 25
    Ivana - 40
    Gergana - 25
    Kamelia - 38
    Raina - 28
    Teodora - 27
    Andrea - 22
    Malina - 40
  20. LadyDiamond.дама диамант's Avatar

haha gosh it turned out I knew all this Only some correction about Gergana: she isn't 25, she will be in November Also Rajna is still 27
    I can add :Galena - 24,Maria - 27,Magda - 25,Janica - 26... you wonder from where I know it? Well when I was little I read much about popfolk singers and I remember every date I read/hear.So I just know when they were born.Weird me,but it's a fact, I never forget birth dates
    GALENA IS 24!!! your joking? she looks older than malina