Haven't u learned some Serbian till now from all those songs? Ur impossible to not know at least some words![]()
Tags:
None
-
Eins.. hier kommt die Sonne
Zwei..hier kommt die Sonne
Drei.. hier kommt die Sonne
Vier
Fünf
Sechs
Sieben..
Acht..
Neun.....
Ich hab' keine Lust. -
Yeah I do know a lot of words in Serbian and some sentences. When I hear someone speak in Serbian I understand words and most time I can quess what they are talking about, but I wanna learn more so I could understand better
Nije ljubav sve sto vidis.. zato pazi kome zavidis! -
-
Welcome back Spring! Did you get a tan?
-
Добродошла натраг, Спринг! Да ли си се лепо провела?
I'm stronger than the tricks played on your heart. We look at them together then we take 'em apart. Adding up the total of a love that's true, multiply life by the power of two. -
Ooooh welcome back! I'm glad you had good time! Isn't it a shame that I still haven't visited Istria???
''Glupost je sama u sebe zaljubljena i njeno je samoljublje bezgranično.''
''Siamo niente senza fantasie''
''Наверное мне место на луне, но страшно оставаться в темноте'' -
evo nije loše
imala sam nekoliko loše mesece ali sada je mnogo bolje... imala sam posao, ali nisu me platili od januara. Onda u martu su mi rekli da nemaju novac. Od tada sam nezaposlena. Onda bila sam bolesna, imala sam neki grip ali dugo je trajalo, imala sam temperaturu i bila sam u krevet 6 nedelja. Ozdravila sam, i sada mi je mnogo bolje. ali i dalje sam nezaposlena. tražim novi posao ali nema normalnih poslova sada. u maju sam jela samo bobovi sa rižom, ali u junu mama je mogla da me pomaže, hvala Bogu, tako da neće biti strašno ako ne nađem posao odmah, imam šta da jedem, mogu da plaćem stan. Tražim i dalje, nadam se da ću uskoro naći nešto.
Malo sam zaljubljena, i udvaram se... ali još smo imale samo jedan sastanak.
Kako si ti?I'm stronger than the tricks played on your heart. We look at them together then we take 'em apart. Adding up the total of a love that's true, multiply life by the power of two. -
Eh koja nesreca! Nadam se da ces brzo naci posao (placeni!).
Bas je lijepo bit zaljubljen, zar ne?
Ma evo super sam, jedva cekam da odem na odmor... na more!
Doci ce nam i familija iz Beca (Vienna), tako da ce nam biti fino. -
i ja se nadam
da mnogo je lepo biti zaljubljena. više ne pušim u stanu, idem na balkon da stan ne bi imao loše miris kada dođe kod mene (još nije bilo kod mene), i čistim stan jer kako izgleda da nije dovoljno čist...i stalno mislim na nju. Samo bih trebala da je pozovem, jer kako će znati da mislim na nju ako to ne kažem?
Lepo se provedi na moru!
I na mađarskom se kaže Bécs (Beč) za Vienna.Last edited by pthalo; 07-06-2009 at 11:05 AM.
I'm stronger than the tricks played on your heart. We look at them together then we take 'em apart. Adding up the total of a love that's true, multiply life by the power of two. -
Hahaha a kad je pozoves ima da ti blista stan
Nisam bila sigurna dal ces znati za Bec, pa zato -
Thanks Maja, D&M & pthalo!!!
I guess it's too good to be back cause I'm stuck here although I absolutely should sleep! (too late and too early now anyhow lol)
Maja,
I did get a tan - which is not something that happens easily and if we had more sun I'd be ultra happy with it (now - I'm just happy with it and already freaking out that it will washout too soon)
D&M,
yep.. probably but I can imagine Dalmatia is even nicer (only imagine - cause I was too young to remember when I was there last time) and there are loads of beautiful places in Serbia I haven't seen myself so...
pthalo,
I really hope things will get better with you soon! but I bet being in love makes everything better already(doesn't matter if it's mutual or not - the feeling is within you anyway!
)
And I've alwaysss wanted to know why the hell we say Bec when it's Vienna for everyone else?!
PS
I'm defo slow today (have cheese brain lol) -
Haha well I got a sunburn last week, I was at the beach with my sister and her children.
The wind was blowing so we kept our clothes on, it was kinda cold.
My nephew and I were playing in the sand, building a sandcastle.
And when I got home my arms were burning.
So now my arms are tanned and I have a huge square tanned spot on my chestI look awfullll!
I'm planning to go to the solarium, so it won't look as bad as it does now when I go on my vacation. -
@Maja. da, kada napokon budem je pozvala, stan će sijati od čistoće.. hoću da kuvam za nje, ali valjda je još rano za to.
@Spring: da, već je mnogo bolje. zaljubljenost je mnogo lepai mislim da imam šansu sa njom. prvi sastanak je bilo super. jele smo u pizzeriji i govorile smo.
@Spring: možda kažete Beč zbog mađarskog (ili možda mi kažemo Bécs zbog srpskog, ne znam).Imamo mnogo ime za gradove. Bratislava je Pozsony (požonj), Novi Sad je Új Vidék (uj videjk), Subotica je Szabadka (Sabatka), Hajdukovo (srpsko selo blizu mađarske granice) je Hajdujárás (hajdujaraš) Zagreb je Zágráb... ne sećem se ali ih ima mnogo.
@MayGoLoco
Sun can trick us when we least expect (want) it but solarium is a great solution of course to get some basis and I suppose we were lucky to have the weather turn tropic gradually so didn't get sunburned
Don't worry about the spot hehe
Last year I went to solarium and, each time, I forgot to take my necklace off so I had a silly heart sign on my chest but it disappeared soon enough
@pthalo
good!
PS
stvarno me iritira sto su sad ove 3 teme u 2 razlicita pod-podforuma jednog podforuma -
i meni je malo čudno da ima podforum za jednu temu. valjda postoji jezici gde imaju više temi u ovim podforumima, ali kod nas sve što nije odnosilo na prevod pesmama je bilo u ovima tri temama, i ne treba dva podforuma za to
... ili možda treba da napravimo mnogo više temeI'm stronger than the tricks played on your heart. We look at them together then we take 'em apart. Adding up the total of a love that's true, multiply life by the power of two. -
To ima smisla u drugim forumima ali ovde je malo ispalo bezveze..
Ideja je da se sve teme koje nemaju veze sa "lyrics translations" izvoje u poseban podforum ali "Learning" i "Miscalenous translations" moraju biti odvojene od "Chit-chat" kako u Chit-chit forumu ne bi postojala mogucnost zahvaljivanja ("Thanks" button)
Svejedno me to iritira haha
I da.. to znaci da nam treba vise tema tj. nemam nameru vise da trpam sve teme koje nisu "Lyrics" u jednu od postojece 3
Mozda ce tako sve biti sredjenije..
A znam i da ce tedinkyyy biti happy to have more than one Learning Bulgarian thread -
zvuči logično. posebno što se tiče zahvaljivanje...
mislim da može ova tema i da ostane kao čat soba, treba tema gde ništa nije offtopik... ali da, treba više teme. Jedan od tih tema već ima više od 20 strane. Možda Serbo-croatian for Beginners tema, Serbo-croatian for Intermediate tema, + jednu za advanced? možda tako ne bi trebalo na svakoj strani da objasnimo one osnovne stvari... ili ako želiš, napraviću temu za prideve, temu za glagole, temu za imenice (sa kojugacijom, na primer)... možda to je bolje nego beginner/intermediate/advanced, jer ima puno osnovne stvari koje valjda trebaju da imaju svoju temu
onda pod čit-čat podpodforumu možemo nekoliko forumske igrice na srpskom/hrvatskom/bosanskom/crnskom/gorskom/hercagovačkom/vojvođanskom/(izvinjavam se ako sam nešto zaboravila)ili koji god teme... teme za tenis ako ima mnogi da prataju (ja ne pratim tenis) ili šta već
Ma ovo mi je bas bezveze... sad ni ne gledam u subforum 'Learning&misc.' samo stisnem na novi post da je procitam.
Bilo bi lakse ako razdvoje Learning i Misc. zbog posts.
Mislim da to ovdje nije trebalo -
haha actually Teodora has no pretentions for more than one thread, just her students needed it very much and she cares as much about their education
I think the idea of pthalo is good. It would be better for example to exist one topic bout words and apart about grammer like we did in our forum and it has some kinda in the Turkish too.But cuz in Serbian and Croatian there are some differences in vocabulary it may exist one thread only bout Croatian. Cuz some ppl like me wanna learn Croatian too
But that are only suggests of courseEins.. hier kommt die Sonne
Zwei..hier kommt die Sonne
Drei.. hier kommt die Sonne
Vier
Fünf
Sechs
Sieben..
Acht..
Neun.....
Ich hab' keine Lust.