Bulgarian chit-chat off topic discussions (split)

Thread: Bulgarian chit-chat off topic discussions (split)

Tags: None
  1. NyLoN_BoY's Avatar

NyLoN_BoY said:

Хей, Христос Воскресе на всички! Не се карайте, днес е един от най-великите празници... Аз между другото съм на мнението на лопатка, защото и аз съм видял доста от света и наистина това, което съм видял е мнооооооооого красиво. Наистина България е красива страна, но това не пречи и на другите страни да са красиви. Много мразя криворазбран патриотизъм, който означава да наплюем другите, за да се изкараме велики. Ако това е начина...хм...
  2. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

Наистина возкресе Ее днес още е Великден май.Защо иначе не учим :d
    Eins.. hier kommt die Sonne
    Zwei..hier kommt die Sonne
    Drei.. hier kommt die Sonne
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  3. I'm unstoppable said:

Ем, познаваме се :d Знам, и аз познавам доста от нейния клас :d
    C'est la vie!
  4. LadyDiamond.дама диамант's Avatar

LadyDiamond.дама диамант said:

hey tedinkyyy is that you in your avatar picture? if so your are super pretty!!!!
  5. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

haha thank u yes it's me
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  6. I'm unstoppable said:

That's the natural bulgarian beauty Not like Andrea and the others pop-folk singers who have had hundreds of plastic surgeries. My advice is - Come to Bulgaria during the summer (Varna, Burgas, Sunny beaches, Sozopol, Nesebar and the others bulgarian seaside resorts) and you will be the witness (I mean the good point of that word) to the most beautiful girls with the sexiest forms of their bodies ever It's true, really!
    C'est la vie!
  7. I'm unstoppable said:

Tedinkyyy, Sorry, ако ще те обидя с този мой въпрос, ама да не си метъл? Или просто се харесваш с черна коса? Ако се засягаш, извинявам се, може и да не отговаряш на въпроса.
    C'est la vie!
  8. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

А,не,няма нищо..аз на сек'ви въпроси отговарям
    Не,не съм метъл Далеч съм от метъла
    Косата ми не е черна!Така изглежда тук.Иначе си е кестенява,съвсем нормална.Даже ми се щe да я правя руса
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  9. I'm unstoppable said:

Не, недей! Има достатъчно блондинки :d брюнетките са на изчезване
    C'est la vie!
  10. panselinos's Avatar

panselinos said:

Quote Originally Posted by I'm unstoppable View Post
    Tedinkyyy, Sorry, ако ще те обидя с този мой въпрос, ама да не си метъл? Или просто се харесваш с черна коса?
    Зная, че въпросът е отправен към другиго, но ще си позволя да се намеся, тъй като сериозно ме озадачи.
    Така формулираното питане навежда до следните смущаващи изводи: а) да слушаш "тежка" музика е нещо скверно, нечисто и порочно; б) щом косата ти е черна, значи си метъл, ерго, всички метъли са с черни коси.

В тоя ред на мисли, бездарното джудже с джуки като поничка, a.k.a Марчето, слуша, да речем, Пантера. Те това вече е такъв кошмар, който дори Лъвкрафт не би могъл да опише.

Защо би се обидил някой, ако предположиш за него, че слуша рок например, вместо да го причислиш към илитератните двуноги форми на живот на въглеродна основа, които се кълчат с телешки възторг под скимтенето на поредното силиконово недоразумение? Аз лично не намирам причина.
    /Под "силиконови недоразумения" не визирам единствено българските образци, макар че те комай са най-ярки./

П.П. Апогеят на Гърция е отминал преди има-няма няколко хиляди години.
  11. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

Quote Originally Posted by I'm unstoppable View Post
    Не, недей! Има достатъчно блондинки :d брюнетките са на изчезване
    Еми да,ама аз преди бях (почти) руса и повече ми отиваше
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  12. NyLoN_BoY's Avatar

NyLoN_BoY said:

Quote Originally Posted by panselinos View Post
    П.П. Апогеят на Гърция е отминал преди има-няма няколко хиляди години.
    Да, отминал е и затова хиляди българи, грузинци, албанци, македонци и турци всяка година ходят да работят в Гърция...
  13. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

Мисля,че той има предвид културния апогей Между другото,повечето гърци са по-необразовани от нас.Поне така са ми разказвали наши приятели,които от години работят там.Някои на о.Крит даже нямали представа, че България граничи с тях на север...Факт е,че много гърци идват да учат у нас.
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  14. NyLoN_BoY's Avatar

NyLoN_BoY said:

Не знам за самите гърци в Гърция, но с тези, с които аз съм си контактувал са си супер яки пичове и пички. Културата им е в апогеят си в момента, особено музиката. Анна Висси, Елена Папаризу, Деспина Ванди, Ели Кокину, Кети Гарби, Василис Каррас, Пасхалис Терзис, да продълавам ли? Техните певци са едни от най-известните не само в Гърция, а и на балканите, че почти и в Европа. Гърция преди години спечели и Евровизия, а тяхната песен във вечната класация на конкурса беше на второ място след АББА. Така че, не мога да се съглася и с това.

Театрите са пълни, има много известни съвременни художници, съвременни киноактьори, които са гърци. А в Гърция всяка година се бълват филми. Една от най-известните съпунени опери в България е именно гръцка. Да продължавам ли. Страната си е много добре в момента, ние само можем да се учим от тези хора, които са задружни и не се дават лесно. Само виж как реагираха те и как реагирахме ние на сходна ситуация (убийство на човек). В Гърция масови протести, а тука скланяме главицата като някви овце. Славейков го е казал "Не народ, а мърша" и е бил доста прав.

Всяко стадо си има мърша, не са само гърците и ние сме така, както и сърбите, румънците и всички други народи.
  15. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

бтв преди 2 седмици нашите бяха в Гърция.Майка ми остана възхитена от реда там, от изгледа на града (Александрополис) и от манталитета на хората.Явно е,че са доста по-добре от нас.Но и се държат адски надмено към българите.Комшиите ни работят там от 15 години и са страшно интелигентни хора и много се дразнят от високомерието на гърците и как се отнасят към българи и не само.Аз ,да ти кажа,се отказах от Балканистика отчасти заради гръцкия-не ме кефи, не ми се учи,и в Гърция не ми се ходи.Но ти виждам,че си голям фен.Защо не си се пробвал за гръцка филология или нещо с гръцки ,ми киснеш в бг?Знам едно момче,което учи гръцка в СУ и е много доволен.Непрекъснато ходи до Гърция,даже са го канили в гръцкото посолство да превежда.
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  16. NyLoN_BoY's Avatar

NyLoN_BoY said:

Все още не знам езика добре(всъщност никак не го знам :d ). Но иначе мисля да кандидатствам гръцка филология ако мога в Търново и да сменя специалността. Не съм им фен на гърците, просто имам поглед над тези неща и много се дразня, когато някой каже общо нещо от сорта на "другите не струват, ние сме най-добрите". А специално за гърците имам поглед, защото цял живот живея с гърци и им познавам манталитета много добре. Нормално е да не са като нас и да си имат различни маниери. Чужда култура са все пак.
  17. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

Ооо,аз далеч не казвам,че ние сме най-добрите Даже обратното- мисля,че сме едни от най-пропадналите.А за гърците-не си ги долюбвам много и това е...макар че имат хубава музика.
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  18. panselinos's Avatar

panselinos said:

NyLoN_BoY, личи си, че си страничен наблюдател и преценката ти не се базира на личен опит. Не ми се сърди, приятелю, но е доста повърхностна и наивна.
    Аз живея в Гърция. Не, не бера маслини.

А работа идват да търсят вече единствено необразовани и малообразовани роми. Та средната заплата е 800 евро. Дори малката ми сестра получава повече в България.
    Ако си достатъчно образован, квалифициран и амбициозен млад човек, в Европа имаш далеч по-добри условия за реализация и развитие.

Не си пътувал много, нали? Никой отвъд Балканите не знае кои са Ели Кокину или Пеги Зина. Е, с изключение на гръцката диаспора, разбира се.

Не, съвсем не обругавам или хуля Гърция, дори напротив. Обичам я, обичам си града, обичам си близките и приятелите. Обективната оценка обаче изисква критичност и ингориране на субективните усещания.
    Не искам да звуча покровителствено, но си още доста млад, присъщо ти е идеализирането. :Р
    Когато пообиколиш малко света, тогава ще разбереш какво имам предвид.

tedinkyyy, за толкова години никой никога не се е държал арогантно или високомерно с мен, тъкмо напротив, накараха ме да се чувствам у дома.
    Не са и толкова различни хората. Дори обичам да се шегувам с приятелите си, че не живеят в Северна Гърция, а в Южна България.
  19. NyLoN_BoY's Avatar

NyLoN_BoY said:

Напротив, пътувал съм много, бил съм много пъти в Гърция, имам познати гърци доста. И хич не са някакви надувки, хора като хора, нормални, шегуват се. Не съм видял нещо толкова фрапантно. Преди всичко сме хора, след това са националностите.
  20. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

Не знам,на мен ми е такова впечатлението не само от тези,ами и от други хора,които работят там.И продължавам да си мисля,че гърците си имат доста голямо самочувствие.Малко повече от покритието.
    бтв в Северна Гърция няма ли много българо-говорящи? Ние точно това си говорехме оня ден по история- че в Северна Гърция са живеели много българи,които са били насилствено погърчени,но и досега си говорят на български.
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.