Please translate

Thread: Please translate

Tags: None
 1. europeanbabygirl4life said:

  Exclamation Please translate

  Sa lot derdha per ty cdo dite
  i vetem i vujta te gjitha ne shpirt
  me beso te doja aq shum
  sa gjithcka te pa mundur e harrova
  sado qe frika me ndiqte na pas
  ...gjithmon pas endrrave qe thurrja vrapoja
  ajo si mbyti ndjenjat e mia
  ajo se mposhti dashurina
  por papritur nje dite hyri thelltek te dy
  dhe na fali vec vetmin
  ajo skuptoi as gje mbi ndjenjat
  dhe pse e perjeton cdo njeri
  ajo eshte katile nuk pyeti
  se i pari dhe i fundit per mua ishe ti
  e urrej gjithcka ne kete bot
  e urrej ate qe me lan ne lote
  po tani cte bej te qaj te qaj te qaj
  e di lotet sme sjellin gje
  te flas nuk kam guxim
  por te mendoj pa ze se ky ishte fati im
  te kujtoj te mendoj te dua perseri!
  nje kenge te tegjoj themer ne...per ne
  tani se di nese dhe ti per mua ndjen akoma
  jo se di,se di nese ne endrrat e tua
  futem perseri

  THANK YOU!
   
 2. Arbėr said:

  Default

  Hi Europeanbabygirl4life,

  I tried quicky to translate it for you, tried to be more literal
  words in " " are loose translation, and one line I could not understand the albanian text.

  All the best,

  Sa lot derdha per ty cdo dite
  How many tears I shed for you every day
  i vetem i vujta te gjitha ne shpirt
  Alone, I suffered them all inside my soul
  me beso te doja aq shum
  believe me, I loved you so much
  sa gjithcka te pa mundur e harrova
  that I forgot all things impossible
  sado qe frika me ndiqte na pas
  although there was fear following us from behind
  ...gjithmon pas endrrave qe thurrja vrapoja
  ...allways after the dreams I wove I run
  ajo si mbyti ndjenjat e mia
  she did not "kill" my feelings
  ajo se mposhti dashurina
  she did not defeat the love
  por papritur nje dite hyri thelltek te dy
  but suddenly one day she walked in both our lives
  dhe na fali vec vetmin
  and gifted loneliness to us
  ajo skuptoi as gje mbi ndjenjat
  she does not understand anything about feelings
  dhe pse e perjeton cdo njeri
  even though everyone experiences it
  ajo eshte katile nuk pyeti
  she is "evil" and never asked questions
  se i pari dhe i fundit per mua ishe ti
  for the first and the last in the world for me were you
  e urrej gjithcka ne kete bot
  I hate everything in this world
  e urrej ate qe me lan ne lote
  I hate the one who washes me in tears
  po tani cte bej te qaj te qaj te qaj
  but now what can I do, cry, cry cry
  e di lotet sme sjellin gje
  I know that tears will bring me nothing
  te flas nuk kam guxim
  to talk, I have no courage
  por te mendoj pa ze se ky ishte fati im
  but just to think in silence that this was ment to be my fate
  te kujtoj te mendoj te dua perseri!
  to remember and to think that I love you again!
  nje kenge te tegjoj themer ne...per ne
  one song to..*text unclear-misspelling"? ..for us?
  tani se di nese dhe ti per mua ndjen akoma
  by now I do not know if you still feel for me
  jo se di,se di nese ne endrrat e tua
  no I do not know, if in your dreams
  futem perseri
  I drop in again