Please translate

https://www.youtube.com/watch?v=fizSIcaeGUY

Nje kenge zura te kendoj
fjlat e zemres ti deftoj
Per shume vite, kenge e lote
e dashuri qe nuk pushoj
E si mundem te harroj
zemra m'qahet kur kujtoj
Sa shum jete me kenge e lote
e dashuri qe nuk pushoj

Me gjak e lule, me zjarr e mall
te putha ty o Vendi im
ne cdo fush e are
Ne kenge e valle, ne gzim e vaj
te kisha prane o Vendi im
ne cdo frym e ne cdo fjal

Neper shekuj te mbuloft vetem dashuria
sa te kete toke e qjell ditet te qofshin veq gezim
Do te ruajm bese te na bekoj dhe Perendia
Ti gezojm kenget e lirise o Vendi im

Neper shekuj te mbuloft vetem dashuria
sa te kete toke e qjell ditet te qofshin veq gezim
Do te ruajm bese te na bekoj dhe Perendia
Me mall ne zemer gjithmone do te rroj
kjo dashuri per Vendim tim