someone help me to translate this in english please i need it so badly

Thread: someone help me to translate this in english please i need it so badly

Tags: None
 1. pinkdiamond said:

  Default someone help me to translate this in english please i need it so badly

  someone help me to translate this in english please i need it so badly

  Dėshirė dhe Heshtje

  Tej dritares ėshtė ngrohte
  njerez jan ulur ne tavolina
  qyteti nis e del prej vetes
  ne rruge bredhin klube e makina
  Nuk ėshtė e thene te jem krejt i vetėm
  s'ėshtė e then te jem as vete i dyte
  me miq te rastit po te mbushet nata
  njė vend do gjej ku the clodh syte.
  Kam ftohte e s'te shoh prane
  mendoj, mendoj se si
  avujt e ngrohte te frymes time
  si zogj te bardhe e te verbuar mberrijne te ti
  ne enderr vijne, e qete kendojne
  e une me syte pak mbyllur rri
  koken ngre lart, degjoj ngadale
  kengen e hene te brisht si zane qė solle ti.
  E di se hesht hija ime
  e di se lotet s'flasin kurre
  ata degjojne vec fjalet e mia
  ne heshtje qendrojn dhe ata si une
  Pas pak ngadale do te iki
  qė lotet te shkoj ti fshi diku
  kėtu prane mbase atje larg
  pas pak ngadal do kthehem une...
   
 2. Korcare19 said:

  Default

  Quote Originally Posted by pinkdiamond View Post
  someone help me to translate this in english please i need it so badly
  Dėshirė dhe Heshtje
  Desire and Silence

  Tej dritares ėshtė ngrohte
  It's warm further from the window (/other side of the window?)
  njerez jan ulur ne tavolina
  people are sitting on tables
  qyteti nis e del prej vetes
  the city begins to come out of itself
  ne rruge bredhin klube e makina
  clubs and cars roam the streets
  Nuk ėshtė e thene te jem krejt i vetėm
  Its not supposed that i should be completely alone
  s'ėshtė e then te jem as vete i dyte
  its not supposed i have to be with another person? (2 people)
  me miq te rastit po te mbushet nata
  your night is filled with random friends
  njė vend do gjej ku the clodh syte.
  i will find a spot/place to rest my eyes (rest as in from being tired)
  Kam ftohte e s'te shoh prane
  Im cold, because i dont see you near
  mendoj, mendoj se si
  i think, i think about how
  avujt e ngrohte te frymes time
  the warm steam of my breath
  si zogj te bardhe e te verbuar mberrijne te ti
  goes to you like blind, white birds
  ne enderr vijne, e qete kendojne
  they come in dreams, and calmly sing
  e une me syte pak mbyllur rri
  and i stay with my eyes not fully closed
  koken ngre lart, degjoj ngadale
  i lift my head up, and listen slowly
  kengen e hene te brisht si zane qė solle ti.
  the song ? ...that you brought like a fairy
  E di se hesht hija ime
  i know that my shadow is quite (silence)
  e di se lotet s'flasin kurre
  i know that tears never speak
  ata degjojne vec fjalet e mia
  they just hear my words
  ne heshtje qendrojn dhe ata si une
  they stand in silence just like me
  Pas pak ngadale do te iki
  in a bit i will slowly leave
  qė lotet te shkoj ti fshi diku
  to go wipe my eyes somewhere
  kėtu prane mbase atje larg
  close here, maybe there, far away
  pas pak ngadal do kthehem une.
  in a bit i will slowly return