Nora Istrefi - Rozafa

Thread: Nora Istrefi - Rozafa

Tags: None
 1. haydee's Avatar

  haydee said:

  Default Nora Istrefi - Rozafa

  Edhe qielli po qan,
  nat e shemtuar,
  sonte qajn guret e muret,
  se ne me nuk jemi si me par,
  te perbetuar
  na thyen ne bes,
  na lan pa shpres
  ndonse ende pres
  nje hije e vdekur
  me ka mbuluar
  rozafa tek un
  e ngrir ne mur.

  Ref: Vetem nje legjend
  diku ne nje vend
  mur te minuar kemi
  tek njeri tjetri
  nuk mund te vemi
  rozafa djal
  ndoren time shum mall

  O vetem nje nen e shkret
  lutet e trishtuar
  lutet aq gjat sa eshte
  dhe vet nata syt
  i rrjedhin shum lot
  e permalluar
  na thyen ne bes,
  na lan pa shpres
  ndonse ende pres
  nje hije e vdekur
  me ka mbuluar
  rozafa tek un
  e ngrir ne mur.

  Ref:
  Vetem nje legjend
  diku ne nje vend
  mur te minuar kemi
  tek njeri tjetri
  nuk mund te themi
  rozafa djal
  ndo rrugtime shum mall

  Spaska qen e shkruar
  dashuri e perbetuar
  tjeret po flasin per ne
  kurr sdo te kemi
  femij

  Vetem nje legjend
  diku ne nje vend
  rrug te minuar kemi
  tek njeri tjetri
  nuk mund te themi
  rozafa djal
  ndo rrugtime shum mall
   
 2. cortom's Avatar

  cortom said:

  Default

  @Haydee: where can I listen to this song of her? I'm interested in everything from Nora Istrefi, but I couldn't find it on YouTube.
   
 3. haydee's Avatar

  haydee said:

  Default

  I've downloaded it from http://risi-ks.com/
   
 4. Balkaneuro said:

  Default

  Sorry for the delay, and i can't seem to remember what rozafa means

  Edhe qielli po qan, // even the sky is crying
  nat e shemtuar, // this night is ugly
  sonte qajn guret e muret, // tonight the stones of the walls cry
  se ne me nuk jemi si me par, // 'cause we are not like we were before
  te perbetuar // we were sworn
  na thyen ne bes, // it ruins our trust
  na lan pa shpres // it washes over us without hope
  ndonse ende pres // although i still wait
  nje hije e vdekur // a dead shadow
  me ka mbuluar // has covered me
  rozafa tek un // ?
  e ngrir ne mur. // it carries on the wall

  Ref: Vetem nje legjend // only a legend
  diku ne nje vend // up to a point
  mur te minuar kemi // we have a mined wall
  tek njeri tjetri // between one another
  nuk mund te vemi // we cannot put
  rozafa djal // rozafa boy
  ndoren time shum mall // there is longing to my hands

  O vetem nje nen e shkret // oh only a poor mother
  lutet e trishtuar // sadly hopes
  lutet aq gjat sa eshte // hopes as long as she is
  dhe vet nata syt // and in those eyes itself
  i rrjedhin shum lot // many tears drop
  e permalluar // homesick

  ndo rrugtime shum mall // there is longing from the travels

  Spaska qen e shkruar // it hasn't been written
  dashuri e perbetuar // this sworn love
  tjeret po flasin per ne // the others talk about us
  kurr sdo te kemi // we will never have
  femij // kids
   
 5. haydee's Avatar

  haydee said:

  Default

  Flm shume!
  I know there is a castle named Rozafa in Albania, maybe it has something to do with it?