http://signal.bg/view_article.php?ar...c#comment_form
Can someone tell me in brief what mean this article
Лияна работи по международен проект с израелския изпълнител Ofir Cohen, това разкри изпълнителката първо в "Открит микрофон" на Signal.bg. Дуетната песен ще бъде нова версия на хитово парче от репертоара на израелската звезда.
"Имам и един проект с един чужд изпълнител. В петък /б.а. днес/ аз влизам в студио, за да запиша моята част. Там нещата се развиха по най-неочаквания начин. Албумът ми е на път, само чакаме да направим дуета с Ofir Cohen. Исках да купя тази песен. Продуцентите на Ofir Cohen пожелаха да видят мои клипове, да чуят мои песни и от тяхна страна дойде предложение не само да ми дадат песента, но и да направя дует със самия изпълнител, който е изключително талантлив. Песента му беше един от големите хитове. Да не ме обвините пак, че правя кавърверсии" - казва Лияна в интервюто за Signal.bg.
Международният дует ще предложи на феновете два варианта на съвместната им песен - българо-израелска и англоезична версия.
"Радвам се, че ще има и английска версия на песента. Искат да подпишем и един договор, в който да се разберем и за световни права на песента, т.е те ще направят опит песента да направи своя пробив и на световния пазар. Дай Боже, аз съм сигурна, че рано или късно, ще си говорим и на тази тема" - споделя звездата на Sunny Music.
Лияна е убедена, че това е една възможност пред нея да излезе на международната сцена със силна песен, която да впечатли публиката.
"Хубаво е, че Израел е една вратичка, т.е. много изпълнители, може би, са правили дуети с израелски певци, но това е песен, която се слушаше по дискотеките, независимо от това дали държавата е част от Ориента или не. Беше хит и в Турция, слушали сме я и в някои от европейските държави, може би затова толкова силно впечатление ми беше направило това парче" - обяснява тя.
"Ще има и английски вариант, и текст, който ще се пее от него на иврит. Радвам се, че сме го вдъхновили Ofir, тъй като той е написал мъжките партии на английски. Пее се за много любов, а в моята - българската част, се пее и за забранената любов, която е толкова желана, толкова силна" - разказва още певицата.
Лияна поначало сама пише текстовете към своите песни, но за този проект е пожелала друг автор да напише думите на нейната част от парчето. "За първи път от толкова време насам се доверих на друг автор, на най-добрия текстописец, според мен. Ще чуете ще видите. Не исках в този дует да префасонирам моята съдба и моите емоции" - подчертава изпълнителката.
Днес Лияна записва своята част от песента. Веднага траковете ще бъдат изпратени на Ofir Cohen, за да направи неговата партия в дуета. Съвсем скоро предстои и заснемането на видеоклипа в България. "Клипът искам да е като в приказка" - казва певицата, която отново се доверява на режисьора Николай Нанков.

) many artists, perhaps, have done duets with Israeli singers, but this is a song that is listened in discos, regardless of whether the state is part of the Orient or not. It was hit in Turkey, we heard it in some European countries, and maybe I had done this track cause I was very impressed" - she explained.