Mpampis Stokas - Ipnosakos

Thread: Mpampis Stokas - Ipnosakos

Tags: None
  1. asasas said:

Thumbs up Mpampis Stokas - Ipnosakos

Σβήνει τα χρώματα η νύχτα στο κύμα τα φαρμάκια ρίχτα
    κι άναψε μάτια μου όλα τα άστρα με του τσιγάρου σου τη κάφτρα
    φέρε στα αυτί σου το κοχύλι και πες μου όσα δε λεν τα χείλι

Για τα παλιά τα συναξάρια για τα καινούργια μας φεγγάρια

Πάμε ξανά στις ξαστεριές στ' ονείρου ανοιγματα σκιές
    το σκοτάδι του ενός κι'οι δυο μαζί το κάνουν φως

Μ'εναν υπνόσακο στην πλάτη και με το βίγλι άκου ορειβάτη
    ίσως στο μέλλον τον επιστρέφω κι'αυταπάτες πια δεν έχω
    σε μια υπαίθρια καντίνα στ' όνειρά σου μπαίνω σφήνα
    είσαι το γέλιο δώσε βροχή μου να ξεδιψάσεις την ψυχή μου

Πάμε ξανά στις ξαστεριές στ' ονείρου ανοιγματα σκιές
    το σκοτάδι του ενός κι'οι δυο μαζί το κάνουν φως
    κι'οι δυο μαζί το κάνουν φως..

Last edited by asasas; 11-25-2011 at 02:14 PM.

2. Seireina's Avatar

Seireina said:

Σβήνει τα χρώματα η νύχτα στο κύμα τα φαρμάκια ρίχτα/ The night erases the colours in the waves, through the poisons
    κι άναψε μάτια μου όλα τα άστρα με του τσιγάρου σου τη κάφτρα/ and light the stars, my dear, with the fire from your cigarette
    φέρε στα αυτί σου το κοχύλι και πες μου όσα δε λεν τα χείλι/ bring the shell to your ear and tell me everything the lips won't say

Για τα παλιά τα συναξάρια για τα καινούργια μας φεγγάρια/ for the old-blank- for our new moons

Πάμε ξανά στις ξαστεριές στ' ονείρου ανοιγματα σκιές/ let's go to the star filled sky again, to the dream's shadows
    το σκοτάδι του ενός κι'οι δυο μαζί το κάνουν φως/ one's dark is turned to light by two

Μ'εναν υπνόσακο στην πλάτη και με το βίγλι άκου ορειβάτη/ with a sleeping back on the back and with the-blank- listen mountain climber
    ίσως στο μέλλον τον επιστρέφω κι'αυταπάτες πια δεν έχω/ maybe in the future I'll return it and I no longer have dellusions
    σε μια υπαίθρια καντίνα στ' όνειρά σου μπαίνω σφήνα/ in an outdoor canteen to your dreams I become a nail
    είσαι το γέλιο δώσε βροχή μου να ξεδιψάσεις την ψυχή μου/ you're the laugh, give me rain the quench my soul

Πάμε ξανά στις ξαστεριές στ' ονείρου ανοιγματα σκιές/ let's go to the star filled sky again, to the dream's shadows
    το σκοτάδι του ενός κι'οι δυο μαζί το κάνουν φως/ one's dark is turned to light by two
    κι'οι δυο μαζί το κάνουν φως../ and the two together make it light

3. asasas said:

thanks to safe1

συναξάρι = a missal

βίγλι = an observation/lookout post (or tower).

4. asasas said: