Dođi
Kad svaki dan izblijedi, jednom srcu si naličje
Na suzama ne štedi, nek' se tuge udave
Sve što imam malo vrijedi, evo prošle su godine
A ovaj život b'jedni, ništa nije bez tebe
* * *
Dođi i kad pomisliš da kasno je
Jer mijenjao se sv'jet, ali bez mene
Predugo mi gorak osmijeh prkosi, kradem vazduh ulici
Dođi i kad pomisliš da kasno je
Jer zaborav na tebe ruku ne diže
Uzalud smo lutali k'o sluđeni, a jedno drugom suđeni
* * *
Sve riječi noć odnese nekom čija si potreba
Dok moje misli bjesne, ko te ljubi jedina
Pa zar si morala baš tako, valjda i mladost uči se
A sve si mogla lako, jer ja još uv'jek volim te
Tags:
None
-
DADO GLIŠIĆ - Dođi
-
Dođi/ Come
Kad svaki dan izblijedi, jednom srcu si naličje/ When every day fades, once the heart is dark sided
Na suzama ne štedi, nek' se tuge udave/ tears don't spare, let the sadness suffocate itself
Sve što imam malo vrijedi, evo prošle su godine/ Everything I have is worth little, look gone are the years
A ovaj život b'jedni, ništa nije bez tebe/ and this miserable life, is nothing without you
* * *
Dođi i kad pomisliš da kasno je/ Come and when you think it's too late
Jer mijenjao se sv'jet, ali bez mene/ 'cause the world changed, but without me
Predugo mi gorak osmijeh prkosi, kradem vazduh ulici/ Too long my bitter smile defies, I steal the air of the street
Dođi i kad pomisliš da kasno je/ Come and when you think it's too late
Jer zaborav na tebe ruku ne diže/'cause the oblivion does not raise the hand on you
Uzalud smo lutali k'o sluđeni, a jedno drugom suđeni/ In vain we strayed like confused ones, but one for another meant to be
* * *
Sve riječi noć odnese nekom čija si potreba/ All words the night takes away to whom your need
Dok moje misli bjesne, ko te ljubi jedina/ while my thoughts wander, who is kissing you my one
Pa zar si morala baš tako, valjda i mladost uči se/ Did you have to do it really like that, seems like youth can be learned
A sve si mogla lako, jer ja još uv'jek volim te/ and you''ve done everything easily, 'cause I still love you