I am new as well

Thread: I am new as well

Tags: None
  1. sirenceto's Avatar

sirenceto said:

Thumbs up I am new as well

I have just dropped in the forum and I am happy to "meet" so many fans of the greek music. I love greek music but unfortunately I neither speak Greek nor understand it. Would be very satisfied if I learn at least some words and phrases from you guys!

2. panselinos's Avatar

panselinos said:

Hello and welcome to the forum, sirenceto.
    We'll do our best to help.

By the way, your nickname "tastes" like cheese. :P

3. Mpoumpou's Avatar

Mpoumpou said:

yes sirenceto , welcome among us !

miam miam very tasty little cheesy :PpPpPp

Are you Bulgarian ????

mpoumpou

4. sirenceto's Avatar

sirenceto said:

Default thanks

Yes, I am Bulgarian. Can someone translate me in Greek and English the phrase "te na mori". Thanks
    Last edited by sirenceto; 11-26-2006 at 03:46 AM.

5. veronika_pooh's Avatar

veronika_pooh said:

Ei,I have soooo many friends in Germany.which I miss sooo muchHappy to have one more Bulgarian member here
    !!!Ζήσε κάθε σου στιγμή η ζωή φεύγει με χίλια!!!

6. Mpoumpou's Avatar

Mpoumpou said:

yes, Veronica_pooh, Bulgaria is a nice country . Where do u live in Bulgaria?:P

7. veronika_pooh's Avatar

veronika_pooh said:

Hei,10X,I'm happy I think that way 'bout us,I live in Burgas,by the seaBut now I'm studying in the university so I'm in SofiaAnd where do U live in Frence,I may come to an excursion that spring there

8. sirenceto's Avatar

sirenceto said:

ti opredeleno si luda fenka na grackata muzika i dokolkoto zabelqzvam na NINO.Za sajalenie ne znam po4ti ni6to za nego i ne sam mnogo zapoznata s tvor4estvoto mu,no 6te porabotq po vaprosa. )) Kak go nameri tozi forum? Za6toto az super slu4aino. Ina4e sam zapalena po grackiq ot mnogo otdavna i moje da se kaje ,4e zasega edna ot neosa6testvenite mi me4ti e da nau4a gracki. Za6to pak da ne nau4a ne6to ot vas? ))

9. veronika_pooh's Avatar

veronika_pooh said:

az naistina sum mn goliama fenka to se vijdaI az suvsems slu4aino popadnah,togava dori ne biah 4uvala za NINO,turseh lirikata na Esena mono i postepenno vzeh vse pove4e da navlizah v gruckoto muzikalno prostranstvo i sega sum mn zapoznata moga da kaja,za niakolkoto meseca ot koito slu6am gruckoTa daje i moderator me napraviha...Men diado mi e gruk ta az si go nosia v kruvta,no otskoto otkrih tazi moia strast...Sega u4a grucki sama v ku6ti,mislia da se probvam dogodina v universiteta novogrucka filologia,malko veroitano da me priemat no ni6to ne gubia da opitam,akto ne stane pone edin kurs po grucki 6te izkaram zaduljitelnoAz mejdodrugoto sum zavur6ila nemska gimnazia,za tova imam mn priateli v Gremany,ti v koi grad to4no si:?Aide i ako ima6 niakakvi vuprsi za gruckite pevci pitaiai vsi4ki tuk naistina sa mn mili!
    Last edited by veronika_pooh; 11-26-2006 at 06:55 AM.

10. sirenceto's Avatar

sirenceto said:

ne znam dali 6te mi povqrva6 ako ti kaja,4e i az tarseh lirikite na esena mono i na ime kala i parvata q namerih v tozi forum,no na Ime kala taka i ne namerih.Samo 4e na gracki ne moga da 4eta i 6te mi e ot polza da imam stihovete s latinski bukvi i sled tova prevoda. V slu4ai 4e moje6 da pomogne6,predvaritelno ti blagodarq.
    A ina4e sam v Magdeburg.Ti kade ima6 priqteli?
    Hubav den!

11. Mpoumpou's Avatar

Mpoumpou said:

Hey priqteli , tolko hubavo da cheta na Bagarski v tozi forum . Az sam ot Blagoevgrad i ucha vav France. Az sashto popadnah savsem sluchaino v tozi forum tarseiki texta na edna pesen . hihihii Vsichki moite prqteli se sheguvat s men i kazvat che sam '' Po-garkinq i ot samite gartsi '' . Daje i moite rodnini i poznati v Solun ne mogat da razberat kakvo tochno chuvstvam v sartseto si kogato stava vapros za Gartsiq.

Veronika_Pooh , az sashto sam vzela da ucha gratski vkashti . Iskah da pochna kurs vav France , no za sajalenie nqma ..... ufff Ne e kakto v Bg !

Sirentseto , ot kolko vreme si v Magdebourg ? Az imam edna priqtelka , koqto ucheshe tam . Sega ne znam dali se e premestila ili e oshte tam.
    hehehehe edin den trqbva da si napravim edna obsha ekskurziq na vsichki obichashti Gartsiq :PpPpPpPp

12. sirenceto's Avatar

sirenceto said:

I na men mi e kef ,4e ima balgari vav foruma.
    V Magdeburg sam ve4e treta godina,a ti v koi grad vav Franciq si?
    Jalko e,4e i tuk nqma kurs po gracki. Zatova puk moga da se pohvalq,4e ve4e znam mnogo dumi i frazi imenno ot foruma.
    Super e!

13. veronika_pooh's Avatar

veronika_pooh said:

ei,super macki,radvam se 4e ste namerili forum4eto ni 4e da se "zapoznaem" kato sme takiva grucki fenove vsi4kiNaisita tova koeto use6tam sus surceto si kum stranata ne moje da se obiasni s dumi,az sum go kazala v profila si ialoto mie v Bg,a du6ata v Gurcia!!!Oh,az imam priateli v Bremen,Hamburg iiii o6te v niakva malki grad4eta,ne gi znam...a za ekskurziata do Greece aide subiraite pari4ki i edna o6te sre6ta na forumcite ot Bg v Greece6te si izkarame mn iako...i 6te otidem na kancert na NINO i ....az 6te ostana v Greece,6toto toi kato me vidi 6te se vlujbi v men i 6te se ojenim i ....ariana,za vseki,lol...mn sum poludiala po Greece ta ne znam,6te semestia tam da jiveia ne moga,drugade ne mi se hodi!Tuka pone kursove bol,az do sega da sum izkarala niakoi,ama mi se iska da se probvam i v uni-to,mn po-iako 6te eza pesni4kata niamam vreme sega,4e po-princip ne sum si home i ne moga mn da visia na kompa,a i mi predstoi izpit,ama kato imam vreme 6te se porazrovia i 6te ia ima6
    Aide celuvki i na dvete vi!

14. panselinos's Avatar

panselinos said:

Βερόνικα μου, няма да сгрешиш, ако запишеш Hовoгръцкa филoлoгия.
    Bcички там са пpостo чудecни, oбучението е на виcоко нивo. А пpeподавaтел по cтарoгръцки ще ти бъдe eдин от най-прекpаcните хоpа, кoито имам чeсттa да пoзнaвам.

15. veronika_pooh's Avatar

veronika_pooh said:

Ei,mn iako izglejda imeto mi na gruckiAmi vsi4ki grupovo mi stiskaite palci proletta na izpitite,az 6te se probvam re6ila sum go,ako ne mi mine katka put,naistina stra6no mnogo iskam da me priemat,jalko 4e niamam vuzmojnost da pose6tavamniakoi 4asten urok da se popodgotvia po-dobre,no 6te napravia kakvoto moga,az sum uporito dete,ta ako ne stane ot purvia put 6te opitam pakTi da ne si u4ila tova ili prosto go poznava6

16. panselinos's Avatar

panselinos said:

He, нe ми e бил пpепoдаватeл, пpосто ми е пpиятeл. Toй е cъвcем млaд мъж.
    Пoзнaвам и някoи от cтудeнтите пocледна гoдина Hовгръцка филoлогия; cред тях е и една от най-близкитe ми пpиятeлки. Toва oбаче се случи, без изoбщo да подозиpам кoй им пpепoдава cтаpогръцки. А аз доpи не съм от Cофия, за pазлика от тях двaмaта. Cветът е мaлък. =)

17. veronika_pooh's Avatar

veronika_pooh said:

Da naistina ubedila sum se v tovaAmi dano dogodina i az imam 6tastiento da se zaponaia s nego

18. viky1980 said:

zdrasti az sam Viky i sledvam v Gr ako moga s ne6to da ti pomogna da ti preveda ne se pritesnqvai a pitai ok?

19. viky1980 said:

Smile

Quote Originally Posted by sirenceto View Post
    ne znam dali 6te mi povqrva6 ako ti kaja,4e i az tarseh lirikite na esena mono i na ime kala i parvata q namerih v tozi forum,no na Ime kala taka i ne namerih.Samo 4e na gracki ne moga da 4eta i 6te mi e ot polza da imam stihovete s latinski bukvi i sled tova prevoda. V slu4ai 4e moje6 da pomogne6,predvaritelno ti blagodarq.
    A ina4e sam v Magdeburg.Ti kade ima6 priqteli?
    Hubav den!
    ime kala na pegky Zina li ako ne6to te interesuva pi6i mi 6te ti izpratq prevodite

20. davi0lad0r said:

interesno tozi forum e neveroqten
    veronika moje6 li da mi kaje6 kak u4i6 grycki sama ??
    poneje na mene baba mi pyk e garkinq i sam stignah samo do tova da moga da 4eta i tuk tam nqkoq druga duma znam ...