salomi by lizeta kalimeri

Thread: salomi by lizeta kalimeri

Tags: None
  1. motovet said:

Default salomi by lizeta kalimeri

It's great song. Please anyone help me to translate it into Turkish (or may be English) ?

2. Derin89's Avatar

Derin89 said:

Here are the lyrics, sorry my greek is not good enough to translate correctly so you'll have to wait for the English translation. Biraz anladığım yerleri yazdım ama sen yine de güvenme =) Sanırım Incil'de ismi geçen ve kutsal bir şehir olan Salomi diye bir yerden bahsediyor.

Του φεγγαριού το ασήμι πάνω στο καλντερίμι απλώθηκε
    Κι η Άννα το αγρίμι στου Φώτη το ταξίμι σηκώθηκε

Nα βγει και να χορέψει τους άντρες να μαγέψει μες στην γιορτή/Dans edip erkekleri büyülemek için çıkıyor kutlamada
    Και την καρδιά του Φώτη θα τηνε κάψει πρώτη σαν το χαρτί/Ve ilk Fotis'in kalbi bir kağıt gibi yanacaktır

Αν έκλαψε η Σαλώμη στου πάθους τη συγνώμη θα λυτρωθεί/Eğer Salomi affedilmenin tutkusunda ağlarsa kurtulacaktır
    Μα το βαρύ της στέμμα ρουμπίνι με το αίμα θα μπερδευτεί/Ama yakuttan tacın ağırlığı kanla karışacak

Και την καρδιά του Φώτη θα τηνε κάψει πρώτη σαν το χαρτί/ve ilk Fotis'in kalbi bir kağıt gibi yanacaktır

(Şarkıda bir "taksimi" geçiyor ikinci mısrada, nedir çözemedim ama Istanbul'daki taksimden bahsediyor olabilir.)
    Bana muvaffakiyetsizlestiricilestiriveremeyebilecekleri mizdenmissinizcesineden daha uzun bir kelime bul çekirge.

3. motovet said:

Yunan harflerini çok az okuyabiliyorum. Yine de teşekkürler