0.o Are you serious? Първо на първо - не ме познаваш, за да ми твърдиш, че "явно" не съм ходила никъдеПървата ми екскурзия около България беше едва, когато бях на 8. Оттогава съм била във почти всички български градове и селца, посещавала съм резервати, забележителности и какво ли още не с кого ли не - с родители, с училище и с приятели. Пред-последният път, когато се върнах в България (това ще рече 2007-ма), отидох на поход в Рила, и , честно да ти кажа, първото нещо, което видях, бяха багери и дупки, големи 2-пъти колкото мен
На фона на всичката красота на Рила, това въобще не ми изглеждаше лицеприятно, нито пък гледката на отходния маркуч от хижата към едно от 7-те рилски езера. Второ на второ, съм била в Сърбия, Унгария, Франция, Австрия, Германия, Испания, Холандия, Белгия и Канада (Канада има всичките неща, които изброи + 4, 5 гратис, като започнем от Океани и стигнем до Айзберги)
Първото ми впечатление от Сърбия знаеш ли какво беше? Че месността, през която преминавахме, е досущ като Триградското Ждрело. Виждал ли си Алпите, за да ми разправяш, че нашите планини били най-красиви? Виждал ли си Айфеловата кула? Готическите катедрали на Германия? Виждал ли си откъде извира Дунав? И не ми разпрявай, че ние сме имали най-много култури на едно място, след като аз живея в града, в който се срещат всички култури на света. И заразлика от в България, всички тук живреят в мир и разбирателство и всички са отворени за нови преживявания.
Не бъди толкова ограничен, а бъди малко по-open-minded. Писнало ми от българи, които не искат да признаят красотата на останалия свят. "Ние сме най-велики, ние сме най-красиви, ние-сме не знам си какви и не знам си какви.." Дрън-дрън ...
И най-вече - какво прави българинът, освен да се оплаква, че депутатите му били виновни? Наскоро знаеш ли какво ми направи впечатление - протестите в Англия. Хората се вдигнаха, само защото искаха да покажат несъгласието си с управлението на Обама. Президент на чужда държава! А ние - седим, оплакваме се и търпим ли търпим (Прочети стихотворението на Ботев - В механата). Овце сме българите
Освен с някои части от историята ни, с езика и със фолклора, с друго нямам с какво да се гордея.