Bulgarian chit-chat off topic discussions (split)

Thread: Bulgarian chit-chat off topic discussions (split)

Tags: None
  1. lopatka's Avatar

lopatka said:

0.o Are you serious? Първо на първо - не ме познаваш, за да ми твърдиш, че "явно" не съм ходила никъде Първата ми екскурзия около България беше едва, когато бях на 8. Оттогава съм била във почти всички български градове и селца, посещавала съм резервати, забележителности и какво ли още не с кого ли не - с родители, с училище и с приятели. Пред-последният път, когато се върнах в България (това ще рече 2007-ма), отидох на поход в Рила, и , честно да ти кажа, първото нещо, което видях, бяха багери и дупки, големи 2-пъти колкото мен На фона на всичката красота на Рила, това въобще не ми изглеждаше лицеприятно, нито пък гледката на отходния маркуч от хижата към едно от 7-те рилски езера. Второ на второ, съм била в Сърбия, Унгария, Франция, Австрия, Германия, Испания, Холандия, Белгия и Канада (Канада има всичките неща, които изброи + 4, 5 гратис, като започнем от Океани и стигнем до Айзберги) Първото ми впечатление от Сърбия знаеш ли какво беше? Че месността, през която преминавахме, е досущ като Триградското Ждрело. Виждал ли си Алпите, за да ми разправяш, че нашите планини били най-красиви? Виждал ли си Айфеловата кула? Готическите катедрали на Германия? Виждал ли си откъде извира Дунав? И не ми разпрявай, че ние сме имали най-много култури на едно място, след като аз живея в града, в който се срещат всички култури на света. И заразлика от в България, всички тук живреят в мир и разбирателство и всички са отворени за нови преживявания. Не бъди толкова ограничен, а бъди малко по-open-minded. Писнало ми от българи, които не искат да признаят красотата на останалия свят. "Ние сме най-велики, ние сме най-красиви, ние-сме не знам си какви и не знам си какви.." Дрън-дрън ...
    И най-вече - какво прави българинът, освен да се оплаква, че депутатите му били виновни? Наскоро знаеш ли какво ми направи впечатление - протестите в Англия. Хората се вдигнаха, само защото искаха да покажат несъгласието си с управлението на Обама. Президент на чужда държава! А ние - седим, оплакваме се и търпим ли търпим (Прочети стихотворението на Ботев - В механата) . Овце сме българите Освен с някои части от историята ни, с езика и със фолклора, с друго нямам с какво да се гордея.
    Ungir kallar, kátir kallar, gangiđ upp á gólv dansiđ lystilig!
  2. siana92bg said:

Ох България..тя си ни е родина..обичаме си я..но като се замислите красота хубаво всичко 6..има си планини морета хубави местенца..и кво?! навсякъде мръсотия, навсякъде простотия и селяния..и кой е виновен за тва?! ние сме си виновни..абсолютни овце сме..изобщо не бих се засрамила, че говоря такива неща.Ще ме извинявате, ама такава простотия и селяния няма никъде..Българите сме простаци, много сме "велики" на принципа "всичко мога,всичко зная"...Моля ви се!! и къв Европейски съюз бе, Боже мой... толкова сме далече от всички чеее чак ми е жал..за каквото и да се захванеш, за образованието, за политиката, за престъпността...верно и в другите страни всичко не е перфектно, но те са на светлинни години от нас...Гордея се с миналото на България, защото то си е за гордост..успяли сме да се съхраним като народ и като всичко, претърпели сме какво ли не..само че с настоящето..срам ме е.. за какво да се гордея аз ?! за някви мутри дето ни управляват и навсякъде е корупция..затва че учим простотиии в училище, вместо да наблегнем на нещата,които наистина ни интересуват !?!? ... ми аз преди няколко месеца бях в Прага ..емиии далече далече сме от тях просто..няма кво да се говори..за съжаление действителността е такава..освен да седим и да се оплакваме друго не правим...
  3. PROPEL's Avatar

PROPEL said:

i would LOVE to go to Bulgaria

basically, to see Malina. haha
  4. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

I forgot - about Bulgarian women-there was a chart with the countries with most beautiful women and Bulgaria was 4th
    Propel do u know that Miss Utah this year is a Bulgarian? Her name is Laura Mincheff My mother voted for her in the site of Miss USA U can vote too if u like Bulgaria so much She's really beautiful, far more beautiful than Miss BG 2009 Antonija Petrova (puke).
    Eins.. hier kommt die Sonne
    Zwei..hier kommt die Sonne
    Drei.. hier kommt die Sonne
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  5. I'm unstoppable said:

О, Боже мой!!! Не мога да повярвам как чедата на Майка България се отричат от нея, плюят я и я потъпкват. Ти изобщо интересувала ли си се някога от история? БРОЯТ СЕ НА ПРЪСТИ СТРАНИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА СЕ ПОХВАЛЯТ С КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО КАТО НАШЕТО!!! Нашите земи са населявани от преди Христа и сме запазили частица от тези обичаи и традиции и до днес. Вместо да я защитавате и хвалите, Вие я плюете. Е, как изобщо се наричате българи. Нима тя не Ви е отгледала и откърмила? Не сме нито най-чистото място, нито пък най-подреденото. Например Гърция, там всеки брани Родината си, дори и ако не харесва нещо в нея. Толкова сте черногледи и такива песимисти. Да, управляват ни хора, нямащи си и идея от политика и дела, виновни сме и ние, че им гласуваме доверие, но ние сме народ, които устоява на трудностите и успява да възкръсне рано или късно. Щом едно Османско иго не ни е погубило като нация, та едни невежи политици ли ще го сторят? Всеки чужденец е горд с произхода и с държавата си. А Вие? Сигурно един ден, когато имате деца дори няма да им кажете, че родът им е от България, че са българи, няма да ги научите да съхранят исконното, българското. Може страната, в която живеете сега да Ви е дала това, което България не е, може да сте обиколили целия свят, но ме е жал за Вас и ме боли като виждам такива хора. Мислех си, че по-възрастните от мен са по-големи родолюбци и почитат родния си край, но все повече и повече започвам да се убеждавам, че не е така и че в нас младите е цялото бъдеще на страната ни. Що се отнася до образованието: ако всичко в него е толкова безсмислено, защо чужбина търси български учени и умове? Само в ЦЕРН, работят близо 60 българи инженери и т.н. Ако нещо беше ненужно или излишно, то нямаше да се изучава. А ако на някой не му допада да учи, да си взима отпусното и да почва да си дири късмета. Всички плюете, плюете, ама какво сте сторили и направили за България, за да имате правото да я критикувате? Помогнали ли сте за нейното развитие с нещо? Не! А се трудите за чужди фирми и предприятия. Всички говорят "Няма работа.". Няма, защото всеки чака на готово някой друг да му свърши задълженията. Който търси - намира. И като сте далеч от родината, добре ли Ви е, изоставили тук родители, близки, приятели? Ами че преди 30 - 40 години Гърция е била по-зле и от нас в момента, но е успяла да се съживи и да се развие, и да достигне до днешния си апогей. И всичко благодарение на народа.
    C'est la vie!
  6. I'm unstoppable said:

okay, Sorry Tedinky. Болен съм и правя всичко по невнимание Гадни вируси (puke) Утре ще гледам да им напиша още няколко глагола, и ти можеш също. Така и не ми отговори познаваш ли Барбито ???
    C'est la vie!
  7. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

А,просто не съм го видяла.Барбито? В нашето у-ще има едно Барби действително. Учи немски.Тя се казва Байрие,де. За нея ли става въпрос наистина? Тя знам,че е от Хасково.
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  8. lopatka's Avatar

lopatka said:

Знаеш ли, нямам време да ти обяснявам гледните си точки Иди и виж света, само това ще ти кажа ... После си прави заключения за майка България, че и за чедата и, които са я "предали". И се поспри малко с преувеличенията и сърцераздиранията, че започва да ми става смешно
    Ungir kallar, kátir kallar, gangiđ upp á gólv dansiđ lystilig!
  9. PROPEL's Avatar

PROPEL said:

tedinkyyy - really? I didnt know that!
  10. siana92bg said:

виж виж..малко прекаляваш честно казано.. не сме я "предали" или нещо такова..първо понеже съм малка и образованието вмомента ми е целта, ще ти кажа, че изучавам доста неща, които изобщо не ме интересуват, както и болшенството..много по-добре ще е, ако наблегнем на специалностите и т.н. Аз уча счетоводство и покрай него 1001 простотии, които не ме вълнуват.. Ще ми кажеш ли също защо Германия плаща на България, за да се горят техните боклуци на наша територия?Що? Ами за да се замърсява нашата страна и ние българите...се съгласяваме.. Както казах миналото- да..за гордост е наистина..но настоящето - абсолютно не..Извинявай, но смятам, че всеки си има мнение и ти нямаш особено право да ни критикуваш за това, че имаме различни виждания от твоите.Да не говорим, че твоят сърцераздерателен и критикуващ пост няма да ни промени..и къде колко българина работят...хубаво..нека е така..нека има и умни българи на фона на цялата селяния, която се носи..И като имам деца ще им кажа за България, спокойно...и пак ти казвам ние не критикуваме духа на български народ по онова време, нито културното наследство или традициите..говорим за днешната простотия и безхаберие.. всеки чака на готово ами така е..от протести има ли смисъл?! като се дигнаха на протест скоро..кво стана? някой направи ли нещо?! нее...само гледат тъпите депутати да тъпчат гушите..пък боли ги оная работа какво се случва ..
  11. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

Quote Originally Posted by PROPEL View Post
    tedinkyyy - really? I didnt know that!
    yes! Vote for her pls!
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  12. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

А вие,моля ви,престанете с този спор! Все пак не беше целта да се изпокараме А и чужденците не са длъжни да гледат с недоумение на романите,които си пишем тук за една тема,която няма изчерпване.
    Аз лично не се наемам да твърдя дали България наистина е най-красивата и уникалната и съвършената,защото досега съм видяла само една чужда държава (Турция) и не мога да правя кой знае какви сравнения.
    I"m unstoppable,мисля,че трябва да успокоиш тона,защото всеки има право на собствено мнение.
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  13. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

Уоу..оня ден точно я питах къде в Хасково има фитнес за момичeта,че мисля да тръгвам
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  14. PROPEL's Avatar

PROPEL said:

thank you tedinkyyy!!!!
  15. LadyDiamond.дама диамант's Avatar

LadyDiamond.дама диамант said:

Quote Originally Posted by PROPEL View Post
    i would LOVE to go to Bulgaria

basically, to see Malina. haha
    ......i agree with you there lol
  16. I'm unstoppable said:

В Diamond plaza е женския фитнес. Той точно няма мъжки и женски, но там предимно има уреди, които жените ползват най-вече. Другите са Spartak и Eney (м/у другото Eney ще ти е по-близко до спирката, защото е на бул. Раковски ). Ако питаш мене най-хубави са Spartak и Eney. А и ако си с карта ти идва по-евтино с няколко лева, отколкото всеки път да блащаш на тренировка (в Eney картата последно беше 44 лв., горе-долу и на Spartak е така, за Diamond plaza не знам)
    C'est la vie!
  17. I'm unstoppable said:

About that chart of the most beautiful women in the world - write which countries have been on the 1st, the 2nd and the 3rd places, pls.
    C'est la vie!
  18. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

Ами и тя Даймънд плаза ми препоръча Само да ми минат матурите и изпита и тръгвам.А ти откъде я познаваш Барбито? бтв тя има най-готиния клас в нашия випуск(12 г). Аз се имам с много хора оттам. Тя също мен ме познава.Питай я за Теодора от 12 а :d
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  19. tedinkyyy's Avatar

tedinkyyy said:

I don't remember I remember Russian and Belorussian women was on high position as well as Dutch.
    Vier
    Fünf
    Sechs
    Sieben..
    Acht..
    Neun.....
    Ich hab' keine Lust.
  20. PROPEL's Avatar

PROPEL said: